קימצ'י - כרוב סיני מותסס
להיט אסיאתי חריף, פופולרי בקוריאה - אין ארוחה בלעדיו, וזה ממכר
30 מנות
שימור והחמצה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מוחמצים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 כרוב סיני (זמין לרוב בעונת החורף, נראה כמו חסה סגורה מוארכת)
- 1/4 כוס מלח גס
- מים מסוננים לפי הצורך בהוראות
- 4 שיני שום גדולות, מקולפות וקצוצות
- כף שורש ג'יגנר מגורד או פרוסות דקות
- 1 כף סוכר
- 1 כף גדושה משחת קארי אדום
- בערך כוס בצל ירוק קצוץ
- 2 כפיות רוטב דגים או אנשובי מעוך (זה מעניק את טעם האומאמי - צמחונים יכולים להשתמש באבקת אצות)
- 1 כף פפריקה אדומה
- 2 כפות פלפל חריף גרוס (או יותר לפי היכולת)
- 2 כוסות בערך צנון לבן (דאייקון) מקולף וחתוך כמקלות גפרורים
-
צינצנת גדולה להכיל את הכל עם מרווח לגז התסיסה
*הכמויות אינן חייבות להיות מדויקות. מה שקובע כאן זו החריפות, הצבע האדום והארומה האסיאתית של כרוב עם אומאי של ים.
דרך הכנה
- לחתוך את הכרוב לאורכו ל-4 חלקים, ואז לחתוך מכל חלק חתיכות ברוחב 5 ס"מ בערך
- להניח בקערה רחבה ולזרות את המלח, לפזר בעזרת הידיים את המלח בעלים ולהניח ל-10 דקות ריכוך.
- להוסיף מים עד לכיסוי הכרוב, להניח צלחת ועליה משקל כדי שידחוס את התערובת למשך שעה
- להוציא את הכרוב ולשטוף תחת הברז ולהניח במסננת להוצאת עודף מים למשך 20 דקות
- בינתיים מכינים את המשחה שאותה מורחים על עלי הכרוב. מערבבים את כל החומרים עם מעט מים לכדי משחה
- מורחים ומכסים היטב את כל הכרוב עם המשחה. הוא אמור להיראות 'מלוכלך' ואדמדם
- להכניס את הכל לתוך צינצנת ולדחוס מטה עד שמיצי התערובת יעלו מעט למעלה (אם חסר מוסיפים עוד מים). חשוב להשאיר מרווח לגז התסיסה החיוני במעדן הזה.
- להניח את הצנצנת סגורה להתססה של כמה ימים (בין יום ל-5 ימים תלוי במזג האוויר). מומלץ להניח את הצנצנת על צלחת עמוקה לאפשרות שהתסיסה תפלוט נוזלים - סכנה בעת פתיחה ברגע שהתסיסה בשיאה, אך תסיסה טובה היא המפתח להצלחה ולבריאות שהיא מעניקה לגוף.
-
לבדוק מדי יום שהתערובת מכוסה בנוזל, אם לא יש לדחוף באמצעות כף. הפתיחה תשחרר קצת מהגז.
מהרגע שמוכן אפשר להכניס למקרר. מגישים בקערה כמה חתיכות מהקימצ'י.
הערות
יש הרבה גיוונים בהכנת החמוצים החריפים האלה. הנה וידאו לדוגמא:
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פטה פטריות ואגוזים [אבי מ.] - חלבי
- מאפה קישואים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד 30 דקות [יפונת] - עוגת שוקולד
- מלית קקאו ושוקולד [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- עוגיות טחינה ושוקולד נוטלה [shellyleon] - קל וטעים מאוד
- קלצונה במילוי גבינות [אבי מ.] -
- עוגת גזר ללא סוכר [אבי מ.] -