טארט פקאנים ושוקולד
טארט שוקולד על בסיס בצק פקאנים.

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית טארט:
350 גר' פקאנים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
100 גר' חמאה מומסת
למלית:
350 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
375 מל' שמנת מתוקה
2 כפות ליקר תפוזים טוב
350 גר' פקאנים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
100 גר' חמאה מומסת
למלית:
350 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
375 מל' שמנת מתוקה
2 כפות ליקר תפוזים טוב
דרך הכנה
- בסיר קטן ממיסים את הסוכר במים ומבשלים מתחילת הרתיחה 4 דקות ומסירים מהאש.
- קולים את הפקאנים בתנור שחומם לחום 170 מעלות כ-7 דקות.
- מעבירים לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית בינונית.
- מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כפות מסירופ הסוכר*, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים בתחתית ודפנות תבנית טארט עם תחתית מתפרקת ומעבירים למקפיא להתקשות.
- מכינים את המלית, מחממים את השמנת עד לרתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסה, מוסיפים את הליקר ובוחשים.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא יוצקים את המלית על תחתית, מטלטלים מעט לקבלת שכבה אחידה ומכניסים למקרר לתייצבות ל-4 שעות לפחות או ללילה.
- להגשה, משחררים את הטארט מהתבנית, חותכים עם סכין שנטבלה במים חמים ומניחים חצי פקאן קלוי על כל פרוסה.
*לא משתמשים בשארית הסירופ במתכון זה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת סולת וקוקוס [סוזיה] - עוגת צרקסי
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- מרק אספרגוס [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר
- בוטנים קלויים [ראובן מ.] - פיצוחים מעשה בית - טעים יותר מקנוי ומחזיק זמן
- אוזני המן/מעמול פריכים וטעימים [רותם10] -
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -