צ'ילי קון קרנה
מעדן של שעועית, בשר טחון ותירס. קל להכנה וארוחה מלאה

5 מנות
בישול
עתיר חלבון

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- ראש סלרי קטן קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
- גזר בינוני קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
- 5 שיני שום חתוכות לפרוסות
- תירס מ-2 קלחי תירס טרי (אפשר תירס מקופסא רק לא ממותק)
- 1 קופסאת שימורי שעועית אדומה מבושלת -לא ברוטב עגבניות
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
- 1 פלפל צ'ילי קטן חתוך לפרוסות דקות או 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1/4 כף ציר בקר של קנור
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה בשמן
- 1/3 כוס מים
- שמן זית
- מלח לפי הטעם - שימו לב שציר הבקר מלוח
דרך הכנה
- על אש בינונית מכסים תחתית של סיר רחב בשמן זית, בכמות שתכסה את התחתית.
- מכניסים את הבצל, הסלרי והגזר לסיר, מערבבים היטב ומאדים עד שהבצל מזהיב קלות. מערבבים כל כמה דקות.
- מוסיפים את השום, התירס ואת פלפל הצ'ילי, מערבבים היטב ומאדים עוד כ-5 דקות יחד.
- מוסיפים את הבשר הטחון ועם טרבד מפוררים הבשר תוך כדי עירבוב, שלא יווצרו גושים.
- כשכל הבשר מפורר מוסיפים את השעועית המבושלת, את העגבניות המרוסקות ואת כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומרתיחים.
- מורידים האש לקטנה, ומבשלים כחצי שעה עם מכסה.
- יש לבדוק מדי כמה דקות, שתחתית הסיר אינה נשרפת.
- מגישים בקערית כארוחה שלמה או על אורז לבן.
הערות
ניתן להכין את השעועית האדומה מראש. 1 כוס שעועית אדומה מושרית בהרבה מים כל הלילה. לאחר מכן מרתיחים השעועית עם הרבה מים בסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהשעועית רכה. מסננים המים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.