Solanki - סולנקי, לחמניות פולניות
לחמניה עשירה ומנחמת, בציפוי מלח גס וקימל
* צילום התוצאה: ראובן מ.

15 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 500 גרם קמח
- 300 מ"ל חלב פושר
- 25 גרם שמרים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה
- כמה כפות חלב
- זרעי קימל
- מלח גס
דרך הכנה
- להכניס את השמרים לקערה ולהוסיף את הסוכר וכ-50 מ"ל חלב פושר וכף גדושה של קמח
- לערבב היטב, לכסות ולהניח ל-15 דקות תסיסה (צריך לראות בעבוע של התמיסה)
- להוסיף את הביצה ולערבב היטב
- להוסיף את שאר מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה, לערבב היטב עד שניהיה מרקם אחיד, להוסיף את החמאה המומסת ולשלב אותה תוך כדי לישה (כאן המיקסר עוזר מאוד, כי בהתחלה זה נראה לא טוב ולאט מסתדר להפליא)
- להוציא למשטח מקומח וללוש כמה דקות עד שהמרקם נהיה פחות דביק בידיים
- להחזיר לקערה מקומחת קלות ולכסות עם מגבת, להשאיר לתפיחה של חצי שעה
- ללוש מעט בתוך הקערה להוצאת האוויר ולכסות שוב לחצי שעה
- ------------------------------------------------------
- להוציא את הבצק למשטח מקומח קלות, ללוש מעט ולחלק לשני חלקים שווים
- לרדד חלק אחד למלבן באורך כ-40 ס"מ וברוחב 15 ס"מ (אם רוצים אותן ארוכות יותר, הרוחב יהיה 20 ס"מ. הן יהיו מעט דקות יותר)
- בעזרת גלגלת לחרוץ משולשים לרוחב הרידוד
- לגלגל מהקצה הרחב עד לקודקוד המשולש ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק סביר בין הלחמניות שלא תדבקנה לאחר תפיחה נוספת
- לכסות במגבת קלה ולהניח לתפיחה של כ-15 דקות
- ------------------------------------------------------
- לפני הכנסה לתנור: למרוח חלב על הלחמניות ולזרות עליהן גרגרי קימל ומלח גס (זה ה'דובדבן שבקצפת' :) ), להבריש קלות שוב עם חלב כדי לוודא שהציפוי יידבק טוב
- ------------------------------------------------------
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במיקום אמצעי, לכ-22 דקות ללא טורבו
- כשהן מעט משחימות מעל, הלחמניות אמורות להיות מוכנות. זו לא השחמה כמו בלחמים
- להוציא לגימור/קירור סופי על רשת, 20 דקות, אם אתם יכולים להתאפק...
חום תנור: 180 מעלות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף