Solanki - סולנקי, לחמניות פולניות
לחמניה עשירה ומנחמת, בציפוי מלח גס וקימל
* צילום התוצאה: ראובן מ.

15 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 500 גרם קמח
- 300 מ"ל חלב פושר
- 25 גרם שמרים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה
- כמה כפות חלב
- זרעי קימל
- מלח גס
דרך הכנה
- להכניס את השמרים לקערה ולהוסיף את הסוכר וכ-50 מ"ל חלב פושר וכף גדושה של קמח
- לערבב היטב, לכסות ולהניח ל-15 דקות תסיסה (צריך לראות בעבוע של התמיסה)
- להוסיף את הביצה ולערבב היטב
- להוסיף את שאר מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה, לערבב היטב עד שניהיה מרקם אחיד, להוסיף את החמאה המומסת ולשלב אותה תוך כדי לישה (כאן המיקסר עוזר מאוד, כי בהתחלה זה נראה לא טוב ולאט מסתדר להפליא)
- להוציא למשטח מקומח וללוש כמה דקות עד שהמרקם נהיה פחות דביק בידיים
- להחזיר לקערה מקומחת קלות ולכסות עם מגבת, להשאיר לתפיחה של חצי שעה
- ללוש מעט בתוך הקערה להוצאת האוויר ולכסות שוב לחצי שעה
- ------------------------------------------------------
- להוציא את הבצק למשטח מקומח קלות, ללוש מעט ולחלק לשני חלקים שווים
- לרדד חלק אחד למלבן באורך כ-40 ס"מ וברוחב 15 ס"מ (אם רוצים אותן ארוכות יותר, הרוחב יהיה 20 ס"מ. הן יהיו מעט דקות יותר)
- בעזרת גלגלת לחרוץ משולשים לרוחב הרידוד
- לגלגל מהקצה הרחב עד לקודקוד המשולש ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק סביר בין הלחמניות שלא תדבקנה לאחר תפיחה נוספת
- לכסות במגבת קלה ולהניח לתפיחה של כ-15 דקות
- ------------------------------------------------------
- לפני הכנסה לתנור: למרוח חלב על הלחמניות ולזרות עליהן גרגרי קימל ומלח גס (זה ה'דובדבן שבקצפת' :) ), להבריש קלות שוב עם חלב כדי לוודא שהציפוי יידבק טוב
- ------------------------------------------------------
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במיקום אמצעי, לכ-22 דקות ללא טורבו
- כשהן מעט משחימות מעל, הלחמניות אמורות להיות מוכנות. זו לא השחמה כמו בלחמים
- להוציא לגימור/קירור סופי על רשת, 20 דקות, אם אתם יכולים להתאפק...
חום תנור: 180 מעלות
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- כרוכית פרסבורג במלית פרג [אבי מ.] - כרוכית בצק שמרים במילוי פרג.
- פוקצ'ה עם ביגה [אבי מ.] - ביגה/סטרטר מכינים כ-12 שעות לפני האפייה לקבלת פוקצ'ה במרקם אוורירי וקרום פריך
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- טרפלס שוקולד חלב [אבי מ.] -
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- המבורגר ביתי פיקנטי ועסיסי [tommf] - בלחמניה, עם צ'יפס, בצל ועגבניות....הכי טוב שיש
- עוף באננס [אבי מ.] -