Solanki - סולנקי, לחמניות פולניות
לחמניה עשירה ומנחמת, בציפוי מלח גס וקימל
* צילום התוצאה: ראובן מ.
15 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 500 גרם קמח
- 300 מ"ל חלב פושר
- 25 גרם שמרים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה
- כמה כפות חלב
- זרעי קימל
- מלח גס
דרך הכנה
- להכניס את השמרים לקערה ולהוסיף את הסוכר וכ-50 מ"ל חלב פושר וכף גדושה של קמח
- לערבב היטב, לכסות ולהניח ל-15 דקות תסיסה (צריך לראות בעבוע של התמיסה)
- להוסיף את הביצה ולערבב היטב
- להוסיף את שאר מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה, לערבב היטב עד שניהיה מרקם אחיד, להוסיף את החמאה המומסת ולשלב אותה תוך כדי לישה (כאן המיקסר עוזר מאוד, כי בהתחלה זה נראה לא טוב ולאט מסתדר להפליא)
- להוציא למשטח מקומח וללוש כמה דקות עד שהמרקם נהיה פחות דביק בידיים
- להחזיר לקערה מקומחת קלות ולכסות עם מגבת, להשאיר לתפיחה של חצי שעה
- ללוש מעט בתוך הקערה להוצאת האוויר ולכסות שוב לחצי שעה
- ------------------------------------------------------
- להוציא את הבצק למשטח מקומח קלות, ללוש מעט ולחלק לשני חלקים שווים
- לרדד חלק אחד למלבן באורך כ-40 ס"מ וברוחב 15 ס"מ (אם רוצים אותן ארוכות יותר, הרוחב יהיה 20 ס"מ. הן יהיו מעט דקות יותר)
- בעזרת גלגלת לחרוץ משולשים לרוחב הרידוד
- לגלגל מהקצה הרחב עד לקודקוד המשולש ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק סביר בין הלחמניות שלא תדבקנה לאחר תפיחה נוספת
- לכסות במגבת קלה ולהניח לתפיחה של כ-15 דקות
- ------------------------------------------------------
- לפני הכנסה לתנור: למרוח חלב על הלחמניות ולזרות עליהן גרגרי קימל ומלח גס (זה ה'דובדבן שבקצפת' :) ), להבריש קלות שוב עם חלב כדי לוודא שהציפוי יידבק טוב
- ------------------------------------------------------
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במיקום אמצעי, לכ-22 דקות ללא טורבו
- כשהן מעט משחימות מעל, הלחמניות אמורות להיות מוכנות. זו לא השחמה כמו בלחמים
- להוציא לגימור/קירור סופי על רשת, 20 דקות, אם אתם יכולים להתאפק...
חום תנור: 180 מעלות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת שמרים ופרג [אבי מ.] - עוגת שמרים אירופאית במלית פרג.
- עוגת שוקולד ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד ושקדים טחונים ללא קמח בציפוי שוקולד.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אופרה [אבי מ.] - עוגת שכבות ביסקוויט שקדים קרם חמאה ומוס.
- עוף ברוטב שזיפים [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] -
- טורט דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מתובלת לראש השנה ולא רק.