דניש גבינה
המאפה הפופולרי במילוי גבינה
* צילום התוצאה: מורית מנשרוף

8 מנות

קושי: בינוני
» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק
(לחילופין ניתן להשתמש בבצק שמרים/עלים או "פולנדר" מוכן)
(לחילופין ניתן להשתמש בבצק שמרים/עלים או "פולנדר" מוכן)
- 25 גרם שמרים טריים (או שווה ערך ביבשים/אינסטנט)
- 150 מ"ל (2/3 כוס) חלב פושר
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 325 גרם קמח רגיל
- 275 גרם חמאה קרה
- 1 מיכל גבינה לבנה (250 מ"ל מנוקז ממים) או גבינת שמנת (לדיאטה שלכם)
- 2 כפות שמנת חמוצה
- 2 כפות גדושות אבקת סוכר
- 2 חלמון ביצה
- 2 כפות קורנפלור
- קורט מלח
- 1 כף גרידת קליפה מלימון שטוף
- 1 כפית תמצית וניל (או 2 שקיות סוכר ווניל ולהוריד 20 ג' מכמות הסוכר מעלה)
- צימוקים או חמוציות/פירות יער, לטעמכם, למרכז המאפה
- אבקת סוכר
- חלמון טרוף עם מעט חלב
דרך הכנה
בצק שמרים דפוף:
(ניתן לראות תהליך דומה בפירוט בכתבה על בצק עלים)
חום תנור: 180 מעלות
(ניתן לראות תהליך דומה בפירוט בכתבה על בצק עלים)
- להמיס את השמרים בחלב. אם מדובר בשמרים יבשים ניתן לערבב אותם ישירות בקמח
- לטרוף את הסוכר והביצה ולהוסיף לתערובת, ולערבב הכל היטב
- להוסיף את הקמח והמלח וללוש לבצק חלק ללא גושים.
- להניח את הבצק בקערה מכוסה ולהכניס למקרר ל-1/2 שעה
- לרדד את הבצק למרובע של כ-45X45 ס"מ
- לפרוס את החמאה הקרה לרדידים דקים ולהניח במרכז
- 7 לקפל פנימה את יריעת הבצק כך שהחמאה כלואה בתוכו.
-
לרדד ולקפל שוב (בעדינות), לחזור על כך שוב.
לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר עד להתקשות החמאה - להוציא ולחזור על תהליך רידוד/קיפול פעמיים. בין כל פעם לתת מנוחה במקרר (כשעה, תלוי במקרר, עדיף יותר מאשר פחות)
- לשמור במקרר עד לתהליך ההכנה הסופי
- לערבב את חומרי המילוי היטב (ללא הפירות) כאשר את הקורנפלור מוסיפים בסוף
- אם התערובת נוזלית מדי, ניתן להוסיף קורנפלור במתינות (שלא תהיה קשה מדי).
- לרדד את הבצק ולחתוך למרובעים
- להניח מהמילוי במרכז כל ריבוע, להניח במרכז פירות יער אם רוצים ולקפל את הקצוות פנימה כמו מעטפה
- למרוח חלמון ביצה מעורב במעט חלב על המאפים ולהכניס לתנור שחומם מראש עד הזהבה של המאפים (כ-20+ דקות)
- לצנן על רשת ואז ניתן לפזר אבקת סוכר
חום תנור: 180 מעלות
הערות

קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת