פאי לימון
רעננות לימונית מעולה לקינוח
* צילום התוצאה. צולם בידי:מורית מ.
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי קטנה/בינונית
- 1/2 1 כוס קמח
- 3 כפיות אבקת סוכר
- 140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית חלב (אם נצטרך בהמשך)
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס לימון (טרי ומסונן)
- 1/4 1 כוס מים
- 2 כפיות גרידה מקליפת לימון רעננה ושטופה
- 3 חלמונים
- 60 גרם חמאה
- קורט מלח
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי קטנה/בינונית
דרך הכנה
הכנת תחתית הפאי
מדובר במילוי לא גבוה - מספיק בשביל מנה לימונית מהנה. ניתן להעלות את הכמויות להשגת גובה נוסף, בעיקר כמות הנוזלים, חלמון, עמילן.
- - ניתן להכין ידנית או במעבד מזון -
- מערבבים את הקמח ואבקת הסוכר
- מוסיפים את קוביות החמאה ומתחילים במעיכתן עם הקמח ליצירת בצק פריך (פתיתי קמח משומנים). אם הבצק דביק לאצבעות ניתן להוסיף מעט קמח.
- לאחר שהכל נערם לגוש יציב מוסיפים את החלמון ומטמיעים אותו בבצק בערבוב נוסף.
- רק אם יש צורך והבצק מעט יבש, להוסיף ממש טיפה חלב קר (יותר מדי והפאי יייצא אבן).
- מניחים בתבנית ומהדקים. אם התערובת פירורית אז ישירות לתבנית, או לרדד בנפרד ולהכניס לתבנית.
- לנקב מעט את התחתית למניעת התרוממות הבצק בחום.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-15 דקות או עד שהפאי מקבל גוון מעט חום בהיר, לא יותר מדי, ולהוציא מיד מהתנור
- ללהוריד את חום התנור ל-160~ מעלות
מדובר במילוי לא גבוה - מספיק בשביל מנה לימונית מהנה. ניתן להעלות את הכמויות להשגת גובה נוסף, בעיקר כמות הנוזלים, חלמון, עמילן.
- להכניס לסיר בינוני את הסוכר, מיץ הלימון, המים והמלח
- לבשל על להבה בינונית תוך ערבוב עד לכמעט רתיחה
- בקערה לערבב היטב את החלמונים עם העמילן למשחה חלקה אחידה
-
להשוות חום בין התערובת לנוזל:
נוטלים כף מהנוזל ומעבירים לקערת החלמונים ומיד מקציפים, חוזרים על הפעלה עד שהתערובת הופכת נוזלית ואז מוסיפים אותה לסיר ומערבבים ללא הפסקה - כאשר התערובת מתחילה להתקשות - לכבות את החום ולהמשיך לערבב עד קבלת מרקם פודינג סמיך וקרוב לקשה.
- להכניס את החמאה ולהמשיך לערבב עד שתימס.ותתמזג
-
לשפוך את התערובת לתוך תחתית הפאי ולשטח בעזרת מרית
- אופים בתנור כ-10 דקות או עד שהמילוי מתייצב ומתקשה.
- לצנן כרבע שעה בחוץ ולהכניס לקירור להתייצבות מלאה לכמה שעות
הערות
ניתן לעטר את הפאי עם גרידת תפוז (סלסולים).
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג