פאי לימון
רעננות לימונית מעולה לקינוח
* צילום התוצאה. צולם בידי:מורית מ.

10 מנות

קושי: קל הכנה
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי קטנה/בינונית
- 1/2 1 כוס קמח
- 3 כפיות אבקת סוכר
- 140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית חלב (אם נצטרך בהמשך)
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס לימון (טרי ומסונן)
- 1/4 1 כוס מים
- 2 כפיות גרידה מקליפת לימון רעננה ושטופה
- 3 חלמונים
- 60 גרם חמאה
- קורט מלח
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי קטנה/בינונית
דרך הכנה
הכנת תחתית הפאי
מדובר במילוי לא גבוה - מספיק בשביל מנה לימונית מהנה. ניתן להעלות את הכמויות להשגת גובה נוסף, בעיקר כמות הנוזלים, חלמון, עמילן.
- - ניתן להכין ידנית או במעבד מזון -
- מערבבים את הקמח ואבקת הסוכר
- מוסיפים את קוביות החמאה ומתחילים במעיכתן עם הקמח ליצירת בצק פריך (פתיתי קמח משומנים). אם הבצק דביק לאצבעות ניתן להוסיף מעט קמח.
- לאחר שהכל נערם לגוש יציב מוסיפים את החלמון ומטמיעים אותו בבצק בערבוב נוסף.
- רק אם יש צורך והבצק מעט יבש, להוסיף ממש טיפה חלב קר (יותר מדי והפאי יייצא אבן).
- מניחים בתבנית ומהדקים. אם התערובת פירורית אז ישירות לתבנית, או לרדד בנפרד ולהכניס לתבנית.
- לנקב מעט את התחתית למניעת התרוממות הבצק בחום.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-15 דקות או עד שהפאי מקבל גוון מעט חום בהיר, לא יותר מדי, ולהוציא מיד מהתנור
- ללהוריד את חום התנור ל-160~ מעלות
מדובר במילוי לא גבוה - מספיק בשביל מנה לימונית מהנה. ניתן להעלות את הכמויות להשגת גובה נוסף, בעיקר כמות הנוזלים, חלמון, עמילן.
- להכניס לסיר בינוני את הסוכר, מיץ הלימון, המים והמלח
- לבשל על להבה בינונית תוך ערבוב עד לכמעט רתיחה
- בקערה לערבב היטב את החלמונים עם העמילן למשחה חלקה אחידה
-
להשוות חום בין התערובת לנוזל:
נוטלים כף מהנוזל ומעבירים לקערת החלמונים ומיד מקציפים, חוזרים על הפעלה עד שהתערובת הופכת נוזלית ואז מוסיפים אותה לסיר ומערבבים ללא הפסקה - כאשר התערובת מתחילה להתקשות - לכבות את החום ולהמשיך לערבב עד קבלת מרקם פודינג סמיך וקרוב לקשה.
- להכניס את החמאה ולהמשיך לערבב עד שתימס.ותתמזג
-
לשפוך את התערובת לתוך תחתית הפאי ולשטח בעזרת מרית
- אופים בתנור כ-10 דקות או עד שהמילוי מתייצב ומתקשה.
- לצנן כרבע שעה בחוץ ולהכניס לקירור להתייצבות מלאה לכמה שעות
הערות
ניתן לעטר את הפאי עם גרידת תפוז (סלסולים).
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- חזה עוף ברוטב עגבניות שעועית ירוקה ופטריות [tommf] - כמה קל להכנה, כמה טעים
- אוזני פיל עם קינמון סוכר חום ושקדים קצוצים [שונט] - אוזני פיל
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -
- טרין גזר [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר
- עוגת פתיתי שוקולד [אבי מ.] -
- גנאש שוקולד [אבי מ.] - לציפוי עוגות.
- עוגת שוקולד תפוחי עץ [אבי מ.] - עוגה שוקולדית במרקם לח מועשרת בתפוחי עץ.