פאי תפוח אדמה
פאי בטטות מתוק מתובל.

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית:
100 גר' מרגרינה או חמאה
1 כוס קמח
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים
למלית:
1/2 קג' תפו"א מתוקים
100 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
2 ביצים
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
תבנית פאי 24
100 גר' מרגרינה או חמאה
1 כוס קמח
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים
למלית:
1/2 קג' תפו"א מתוקים
100 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
2 ביצים
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
תבנית פאי 24
דרך הכנה
- מכניסים לקערה את הקמח ומוסיפים את המלח ובוחשים היטב.
- יוצרים גומה. חותכים את המרגרינה או החמאה לקוביות ומוסיפים לקמח. מבליעים את המרגרינה בקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים מעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק. אין ללוש יתר על המידה בכדי לא לפגום בפריכות הבצק.
- עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לחצי שעה. מוצאים ומשטחים מעט על משטח מקומח, בעזרת מערוך משטחים לעובי של 1/2 ס"מ בגודל הרצוי, הגודל לתחתית ושוליים צריך להיות בקוטר תחתית התבנית ועוד 5 ס"מ לשוליים.
- מגלגלים את עלה הבצק על המערוך ומניחים בתבנית.
- מחממים את התנור לחום בינוני.
- מבשלים את תפו"א בקליפתם במים עד להתרככות, מצננים ומסירים את הקליפה.
- מעבירים לקערה ומועכים למחית, מוסיפים למחית את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב, יוצקים את התערובת לתחתית הבצק ומחליקים.
- אופים כ-50 דקות או נועצים סכין במרכז הפאי, אם יוצאת נקי, מוציאים ומצננים.
המלית תשקע מעט עם התקררות הפאי.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תפוחי אדמה וכרישה [אבי מ.] -
- טורט בננות [אבי מ.] - עוגה אוורירית
- עוגת שוקולד פאדג' ושקדים [אבי מ.] -
- מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- פטה אבוקדו [אבי מ.] -
- תפוחי עץ מבושלים [אבי מ.] - כתחליף לאפית התפוחים בתנור
- שושני תפו"א [אבי מ.] - שושני תפו"א עם גיוונים כתוספת למנה עיקרית