רולדת פרי וגבינה
פירות יער, תותים, פירות קיץ... הכל הולך
* צילום התוצאה, עם ציפוי קצפת ושבבי קוקוס. צולם בידי:מורית מ.

8 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» פאי וטארט» או קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 4 ביצים מופרדות חלבון/חלמון
- 4 כפות אבקת סוכר (אפשר פחות למי שרוצה)
- 3/4 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה (4 גר')
- 1/4 כפית מלח
- 1 שקית סוכר ווניל
- 1 כף תמצית ווניל או 1 שקית סוכר ווניל
- כ-180 גרם מחית תותים או פרי אחר (מוכנה או בישול של פירות קצוצים עם סוכר עד להסמכה וקירור, או ריבה מרוככת)
- 1 חבילת שמנת להקצפה (250 מ"ל)
- 250 גרם גבינת שמנת
- 2 כפות אבקת סוכר
- שבבי קוקוס לציפוי
גודל/סוג תבנית: אפיה מלבנית
דרך הכנה
- להניח ניר אפייה על התבנית ולגרז מעט עם מרגרינה או חמאה, לחמם תנור ל-170 מעלות, מומלץ להכין מיקסר/מקצף ידני לתהליך ההכנה.
-
אם לא מוכן - מכינים את מחית התותים ולהניח לקירור
- להקציף את החלבונים בקערה נפרדת עד לקצף חלק ועמיד, תוך הוספה מתונה של 2 כפות מאבקת הסוכר כדקה לאחר התחלת ההקצפה.
-
להקציף את החלמונים בקערה נפרדת עם סוכר הווניל והמלח עד לתערובת אוורירית וחלקה
- להוסיף את קצפת החלבונים לקערת החלמונים בהדרגה תוך תנועות קיפול ולהגיע לתערובת הומוגנית
- להוסיף בניפוי (דרך מסננת) ובהדרגה את הקמח ואבקת האפיה לתוך הקערה ולערבב היטב
- למרוח בשכבה אחידה את התערובת על פני התבנית ולהחליק. להקיש מעט את התבנית על משטח יציב כדי לוודא שאין בורות אוויר
-
להכניס מיד לתנור ולאפות כ-10 דקות או עד שמתחילה השחמה ובמגע המאפה קפיצי
- לפרוס מגבת מטבח חלקה ונקיה ולפזר עליה אבקת סוכר, ועל זה להפוך את בסיס הרולדה שנאפה (לעשות זאת כל עוד המאפה חם ולח אחרת הוא ייסדק)
- לקלף בעדינות את נייר האפיה (שכעת למעלה) ולפזר אבקת סוכר על המאפה
-
לגלגל את הרולדה בצורה הדוקה ולהניח להתקרר במצב הזה
- כעת מכינים את מילוי הגבינה:
- מניחים את הגבינה בקערה ומערבבים עם הווניל
- בקערה נוספת מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד לזקיפים יציבים
-
להוסיף בקיפול את הקצפת לגבינה ולמזג היטב
- לפרוס את הרולדה בעדינות ולמרוח עליה באחידות את התותים
- כעת למרוח בצורה שווה את קציפת הגבינה
-
לגלגל בצורה מהודקת ובעדינות חזרה ולהכניס לקירור.
מינימום שעה עד להגשה
הערות
ניתן למרוח חלק מהקצפת על הרולדה ולבזוק שבבי קוקוס לעיטור
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תפוחי אדמה וכרישה [אבי מ.] -
- טורט בננות [אבי מ.] - עוגה אוורירית
- עוגת שוקולד פאדג' ושקדים [אבי מ.] -
- מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- פטה אבוקדו [אבי מ.] -
- תפוחי עץ מבושלים [אבי מ.] - כתחליף לאפית התפוחים בתנור
- שושני תפו"א [אבי מ.] - שושני תפו"א עם גיוונים כתוספת למנה עיקרית