Pesto
תפריט
ב', 04 נוב 2024, 14:18
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפינס מצות ממולא פטריות

טעים כמנת פתיחה או בכלל    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 2199   

* צילום תוצאה
מאפינס מצות ממולא פטריות
6 מנות
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 6 מצות שהורטבו במים חמים והתרככו
  • 2 ביצים מוקצפות
  • סלסילת פטריות מכל סוג, קצוצות לקוביות של כ-2 ס"מ (כ-3 כוסות)
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית סוכר חום או 1 כפית סילאן
  • מלח ופלפל שחור לטעמכם
  • 1 כף שמן קנולה או חמאה מומסת
גודל/סוג תבנית: תבנית מאפינס 6 יחידות במגש
דרך הכנה
  1. לבשל את הבצל והפטריות על מחבת גדולה עם חצי כוס מים, לקראת סוף ההתרככות להוסיף את רוטב הסויה והסוכר החום/סילאן. התוצאה צריכה להיראות רכה, סמיכה ואחידה בהתאמה למילוי
  2. להקציף את הביצים היטב בקערה, להוסיף מלח ופלפל שחור ולהוסיף לתוכה את המצות המרוככות בפירורים קטנים (1-2 ס"מ בערך)
  3. להוסיף את השמן/חמאה ולערבב את הכל היטב עד שנראה כבלילה אחידה
  4. לשמן מעט את תבניות המאפינס ולצקת לכל תחתית כף מהתערובת, להדק היטב
  5. להוסיף עוד כף לכל שקע, אך הפעם להדק להדפות כמה שאפשר. אם צריך עוד מהתערובת ניתן להוסיף, העיקר שיישאר בור במרכז
  6. לחלק את תערובת הפטריות לכל בור בתבנית
  7. לחלק את שארית התערובת מעל כל שקע ולהדק מעט עם ידיים לחות כדי שכל יחידה תהיה מוצקה ויציבה
  8. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-15 דקות או עד שתקרת המאפינס קשיחה וקריספית
  9. ניתן להגיש עם כל מטבל (בצילום - עם שמנת וגבינת ריקוטה ומעט חזרת)
חום תנור: 180
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
מאפינס מצות ממולא פטריות By , 2018-04-04T13:11:37+03:00 מאפינס מצות ממולא פטריות טעים כמנת פתיחה או בכלל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 6 מצות שהורטבו במים חמים והתרככו 2 ביצים מוקצפות סלסילת פטריות מכל סוג, קצוצות לקוביות של כ-2 ס"מ (כ-3 כוסות) 1 בצל בינוני קצ... Instructions: לבשל את הבצל והפטריות על מחבת גדולה עם חצי כוס מים, לקראת סוף ההתרככות להוסיף את רוטב הסויה והסוכר החום/סילאן. התוצאה צריכה להיראות רכה, סמיכה ואחידה בהתאמה למילוי להקציף...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר