לחמניות מתוקות
'ככרות דבש' כמו בילדות
* צילום תוצאה

9 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 250 גרם קמח
- כ-120 מ"ל חלב (1/2 כוס) בטמפרטורת החדר(!)
- 4 כפות אבקת חלב (25 גרם)
- 1 ביצה גדולה (50 גרם)
- 1 כפית שמרים (גרגרים)
- 3 כפות סוכר
- 3/4 כפית מלח
- 1 כפית וניל
- 1 כף גרידת תפוזים
- 3 כפות חמאה רכה (42 גרם)
- 1 ביצה להשחמת הציפוי
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/2 כפית מיץ לימון
גודל/סוג תבנית: תבנית אפייה מלבנית עמוקה
דרך הכנה
- לערבב את החלב, הסוכר והשמרים היטב ולהניח לכמה דקות כדי שהם יתחילו לעבוד
- להוסיף את הביצה, גרידת התפוז, הוניל והמלח ולערבב היטב
- אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף חלב. אם נוזלית מדי להוסיף בהדרגה קמח. התערובת צריכה להיות רכה, אלסטית וחלקה כמו לאפית לחם.
- להוסיף את החמאה הרכה בתנועות עיסוי ולישה לתוך הבצק. ללוש עד שהבצק חלק (כ-10-15 דקות או חצי מהזמן במיקסר)
- להניח בקערה משומנת ולכסות בניילון נצמד כשעה עד שהנפח מוכפל
- להוציא את הבצק למשטח עבודה - לא ללוש - ולחלק למנות שוות. ליצור צורה של ככר קטנה (אפשר בפריסה עדינה וגלגול).
- להניח בתבנית עמוקה, כזו שתכיל את כולן עם מרווח ביניהן (יתפחו עוד...).
- לערבב את הביצה ולמרוח על הלחמניות.
- להניח להתפחה עד כמעט פי שניים בגודל
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-174 מעלות כ-20 דקות עד שמשחים למעלה. מומלץ לסובב את התבנית בחצי הזמן כדי שייעשה שווה.
- בינתיים להרתיח את המים הסוכר והלימון כדקה. (אפשר בכוס במיקרו)
- להוציא ולמרוח מיד את זיגוג הסוכר.
- לצנן בחוץ על רשת כ-15 דקות לפני הגשה
הערות
ווידאו להדרכה:
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת