עוגת גבינה חגיגית
נימוחה, ריחנית ומנחמת
* צילום תוצאה: מורית מ. - כל הזכויות שמורות

10 מנות

קושי: בינוני
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
למילוי:
- 250 גרם גבינה לבנה 9% ומעלה או גבינת שמנת כלשהי, תלוי בדיאטה...
- 1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם, 15%)
- כ-30 גרם קמח (אפשר קורנפלור או תחליף ללא גלוטן)
- 1 כף תמצית ווניל
- 2 כוסות סוכר (אפשר להפחית)
- 1 כף גרידת לימון
- 3 ביצים
- כ-200 גרם ביסקוויטים (ממליץ פתי-בר כהים)
- 1/2 כוס חמאה מומסת (כ-100 גרם+)
- 2 כוסות פירות יער אדומים
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף מים
גודל/סוג תבנית: עגולה 18 ס"מ
דרך הכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות כשבתוכו תבנית עמוקה ככל הנמצא (חד פעמית מתאימה), זו תמולא בהמשך במים ולתוכה תוכנס תבנית העוגה עצמה.
- לשמן את התבנית כולל הדפנות עם חמאה או מרגרינה.
- לכסות את התחתית והשוליים עם ניר אפייה צמוד היטב
- עם רדיד אלומיניום לעטוף בצורה הדוקה את מעטפת התבנית, מלמטה כולל הדפנות, זאת למניעת חדירה של מים.
- לרסק את הביסקווטים (ידנית, בשקית ניילון או מעבד מזון)
- להוסיף את החמאה המומסת ולערבב היטב עד שכל הפירורים ספוגים
- לפזר את התערובת על תחתית התבנית וחצי גובה הדפנות ולהדק היטב. (להתחיל עם התחתית ולהמשיך לדפנות).
- בקערה להניח את הגבינה והסוכר ולערבב למרקם רך וחלק. מיקסר ידני יהיה יעיל כאן.
- להוסיף את השמנת, הווניל וגרידת הלימון ולערבב היטב למיזוג
- להוסיף את הביצים (ליתר בטחון לבקוע אותן תחילה בקערה נפרדת) ולערבב שוב עד למרקם אחיד וחלק.
-
להוסיף את הקמח דרך מסננת בהדרגה ולערבב עד שהתערובת חלקה, ללא גושים, סמיכה אך נוזלית
- ליצוק לתבנית ולהקיש איתה על השולחן כדי שלא יהיו בועות ולהחליק למעלה כמה שאפשר.
- להכניס לתוך תבנית התנור ולהוסיף לה מים חמים. לאפות 45 דקות על 180 מעלות, לאחר מכן 1/2 שעה בחום 150 מעלות.
- בשום פנים לא לפתוח את דלת התנור עד לסיום!
-
לאחר האפיה לכבות ולפתוח ממש מעט את דלת התנור לעוד כ-30 דקות. להוציא ולהניח לקירור סופי על רשת.
- בינתיים להכניס לקערת זכוכית את פירות היער, להוסיף את הסוכר, לערבב היטב ולהמתין 10 דקות, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למיקרוגל ל-2 דקות.
- להוציא, ולערבב מעט ואז לסנן את הגרעינים ולשמור את הסירופ שנוצר במקרר לעת הגשה.
- לאחר גמר אפיה (שלב 15) אם ההגשה אינה מיידית - לשמור במקרר כמה שעות להתייצבות.
- בהגשה ניתן להניח כף מהסירופ על העוגה ולצידה (כמו בתמונה).
ראו ווידאו מצורף למטה, כדוגמה די קרובה למתכון זה.
חום תנור: בהתחלה 180 מעלות ולאחר מכן 150 מעלות
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מאלובה [איילה 10] - אורז ירקות ועוף
- עוגיות חלון [אבי מ.] - עוגיות עם חלון סוכריה במרכזן
- מרובעי חמאת בוטנים ללא אפיה [אבי מ.] -
- מרק כתום [לינדה7] - מרק עדשים כתומים
- עוגת גזר ואגוזים לפסח [לבנהa] - עוגת-גזר ואגוזים
- קציפת תפוחי עץ [אבי מ.] -
- עוף בפלפלים [אבי מ.] -