קרופינס - מאפה אישי במרקם קרואסון
מאפה ריחני במרקם רך ועדין
* צילום תוצאה

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» או קפה
מרכיבים
- 500 גרם קמח
- 50 גרם סוכר
- 250 מ"ל חלב חמים קלות
- 200 גרם חמאה לא מלוחה, רכה מאוד (אך לא מומסת!)
- 1 שקית סוכר ווניל או כף תמצית ווניל
- 20 גרם דבש
- 1 כפית מלח
- 10 גרם שמרים אינסטאנט
- אבקת סוכר לקישוט
דרך הכנה
- לערבב היטב את השמרים עם הקמח
- להוסיף את הסוכר והמלח
- לערבב את הדבש והווניל עם החלב עד שימסו
- להוסיף את החלב בהדרגה ולהתחיל ללוש עד שהבצק נקשר לגוש. כרגיל, ניתן לווסת עם יותר/פחות חלב או קמח בעת הלישה.
- להוסיף חצי מכמות החמאה ולהמשיך ללוש עד שהכל מתאחד. יתקבל בצק עשיר, רך וחלק.
- לכסות ולהניח להתפחה עד שמוכפל הנפח.
- לחתוך את הבצק ליחידות בודדות בגודל כדור טניס (אפשר יותר, תלוי בתבניות וגודל המנה), בערך 12 יחידות
- לרדד כל יחידה לרצועה דקה וארוכה ככל האפשר (ניתן להיעזר במכונת פסטה!)
- למרוח את החמאה הרכה לאורך הרצועה
- לגלגל את הרצועה מצד אחד למעין רולדה צמודת שכבות. מדי פעם למשוך את הרצועה למתיחת הבצק ולהמשיך לגלגל עד הסוף עד שמתקבל גליל
- לחתוך בצורה חדה וזהירה את הגליל לאורכו, לגלגל כל חצי על עצמו בכל צורה שנראית לכם (צורת שבלול הינה הנפוצה) ולהניח בתבנית המאפינס. כך להמשיך עם השאר (רידוד, מריחה, גלגול, חירוץ וצורה).
- להניח לתפיחה של שעה+ (עד שהתבנית מתמלאת בנפח הבצק), רצוי מכוסה קלות.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לאפות כחצי שעה או עד שהמאפים מזהיבים
- להוציא לצינון עם התבנית ולאחר רבע שעה ניתן להוציא מהתבנית או להגיש איתה אם מדובר בתבנית אישית.
- לפזר אבקת סוכר מעל, לאחר שלב הצינון.
חום תנור: 180 מעלות במרכז התנור
הערות
ניתן לפזר סוכר חום וקינמון על החמאה המרוחה שעל כל רצועת בצק.
ניתן למלא או לזלף קרם או ריבה במרכז לאחר אפיה

להלן וידאו הדגמה, המתכון די דומה.
ניתן למלא או לזלף קרם או ריבה במרכז לאחר אפיה

להלן וידאו הדגמה, המתכון די דומה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -