קציצות אורז עם גבינה
עסיסיות, להגשה עם רוטב או בתוך תבשיל
* צילום תוצאה

20 מנות
בישול ואפיה

קושי: קל הכנה
» צהריים - ערב
מרכיבים
- 2 כוסות אורז
- 2 ביצים
- 1/2 גביע יוגורט או רבע כוס חלב
- 1/2 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס גבינה מגורדת (מוצרלה וכו', ניתנות להמסה)
- 1 כפית רוטב בר-בי-קיו
- עלי נענע גדולים לקישוט (או ריחן או קייל)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ועוד כל תבלין שמתאים לטעמכם
דרך הכנה
- לבשל/לאדות את האורז כרגיל, עם מים, מעט שמן ומעט מלח, כ-16 דקות
- בינתיים לחמם תנור ל-170 מעלות
- להעביר לקערה עד לצינון
- להקציף מעט את הביצים עם היוגורט/חלב בקערה נפרדת ולשפוך על האורז עם אבקת האפיה והתבלינים כולל רוטב הברביקיו, לערבב היטב
- להוסיף את הגבינה המגורדת ואת הקמח ולקפל היטב לתערובת אחידה. זו צריכה להיות יציבה ומעט דביקה, כזו שאפשר ליצור ממנה כדור. אם צריך מוסיפים קמח.
- ליצור כדורים מהתערובת ולהניח על המגש. ניתן להיעזר עם רינג קטן ולשטח מעט מלמעלה
- להצמיד היטב עלה נענה על כל כדור, הצד המבריק למעלה.
- לאפות כ-25 דקות עד הזהבה
הערות
ניתן להגשה עם רוטב כמנה אישית, או טבולים בחצי הגובה בקערת הגשה נמוכה עם רוטב סמיך


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- עוגת שוקולד חמה [vered100] -
- סלט ביצים קצת שונה [אבי מ.] -
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- עוגת קפוצ'ינו [מוזית] - עוגה בחושה
- עוגת חלבה עם סילאן [כבביה] -
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -