עוגת גלידה
חוזרים לילדות עם מרקם קסטה
* צילום תוצאה

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: קל הכנה
» קינוחים» או ארוחה קלה
מרכיבים
- כ-20 ביסקוויטים מסוג פתי-בר, רצוי בטעם שוקולד (כהים)
- 1 חבילת שמנת להקצפה (250 מ"ל)
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וונית
- 1 כפית תמצית מנטה
- 1 כף אבקת פודינג
- 1/2 כוס חלב
- צלחת עם 1/4 כוס חלב עם מעט קפה נמס מומס בתוכו, לטבילת הביסקוויטים
- אבקת קקאו
דרך הכנה
- להקציף את השמנת עם הווניל, המנטה והסוכר, (מומלץ עם מקצפת חשמלית) ואיך שהיא מתחילה להתייצב מעט להוסיף את החלב
- להמשיך להקציף ולהוסיף את אבקת הפודינג
- להגיע לקצפת יציבה, היכן שנוצרות תלוליות עמידות לגובה
- להניח שכבה אחת של קצפת (כ-1 ס"מ) בתחתית התבנית המרופדת
- לטבול מעט את הביסקוויטים בתמצית החלב ומידית להניח בלחץ עדין בשכבה מעל הקצפת
- להוסיף עוד שכבת קצפת ושוב שכבת ביסקוויטים טבולים.
-
להמשיך כך עד גמר הקצפת, שכבה עליונה תהיה ביסקוויטים, ולוודא שהקצפת מגיעה ומכסה את כל המרחבים סביב הביסקוויטים.
להכניס מיד למקפיא, מכוסה ניילון כנגד ריחות מהסביבה.
הערות
לקישוט: אבקת קקאו מעל העוגה או טפטוף שך סילאן
מומלץ לפרוס באמצעות סכין גלית, ראו צילום
מומלץ לפרוס באמצעות סכין גלית, ראו צילום
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -