פאי פירות קייצי
8 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית:(תבנית פאי 24)
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
לקרם:
2 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
4 כפות גדושות קמח
1/2 כוס מים
2 חלמונים
2 כפיות ליקר שקדים
פירות לפי בחירה, שטופים ופרוסים.
4 כפות ריבת מישמש 2+ כפות מים
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
לקרם:
2 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
4 כפות גדושות קמח
1/2 כוס מים
2 חלמונים
2 כפיות ליקר שקדים
פירות לפי בחירה, שטופים ופרוסים.
4 כפות ריבת מישמש 2+ כפות מים
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות.
- לאפיה מוקדמת יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק.
- להכנת הקרם, מביאים את החלב, הסוכר וסוכר הוניל לרתיחה, בוללים את הקמח בכוס עם המים ומוסיפים לאט תוך כדי בחישה לחלב ומבשלים בבחישה עד שהתערובת מסמיכה.
- טורפים מעט את החלמונים בכוס ומוסיפים מעט מתערובת החלב לחלמונים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את החלמונים לחלב תוך כדי בחישה ונזהרים שלא לבשל את החלמונים, מסירים מהאש.
- מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. מצננים.
- יוצקים את הקרם לתחתית האפויה ומקררים כשעה במקרר.
- מסדרים את הפירות כמניפה על הקרם, ממיסים את הריבה במעט מים, מורחים את הפירות בעזרת מברשת לקבלת ברק ומניעת השחרה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג