פשטידת ברוקולי
קל ביותר להכנה, דיאטטי, בריא וגם טעים
* מהמטבח שלי באהבה

5 מנות
בישול ואפיה
בריאות

» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 ק"ג פרחי ברוקולי טרי
- 1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף גדושה קמח מלא. אפשר גם קמח לבן
- 3/4 כוס פצפוצי אורז
- 4 ביצים XL
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 50 גרם מוצרלה או פרמז'ן מגורדות - לא חובה
תבנית אינגליש קייק כמו בתמונה
דרך הכנה
- מרתיחים מים בסיר, עד שמבעבעים היטב.
- שוטפים את פרחי הברוקולי, ומכניסים לסיר עם המים הרותחים ל-5 דקות.
- מוציאים מהסיר למסננת להפטר מעודפי המים.
- קוצצים את פרחי הברוקולי קיצוץ גס עם סכין ונותנים להתקרר.
- מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה ומקררים היטב.
- מכניסים לקערת עבודה את פרחי הברוקולי הקצוצים, את הבצל עם כל כמות שמן הזית ואת כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית אינגלישקייק ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-45 דקות, עד שהפשטידה משחימה קלות מעל.
הערות
הפשטידה היא תוספת נהדרת לכל מנת חלבון. היא אינה שמנה, כך שמתאימה גם לשומרי משקל.
ארוחת צהריים של חזה עוף או דג עם הפשטידה או ארוחת ערב של הפשטידה עם יוגורט הן קלות וטעימות.
אפשר להחליף הברוקולי בכרובית.
ארוחת צהריים של חזה עוף או דג עם הפשטידה או ארוחת ערב של הפשטידה עם יוגורט הן קלות וטעימות.
אפשר להחליף הברוקולי בכרובית.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● [קורונה] מחזקים את מערכת החיסון כנגד וירוסים [בריאות] - הטבע יוצר לנו תרופות מושלמות משלו, ודרכים להתמודדות עם וירוסים כמו הקורונה...
- ● המלצות לבישול ולאחסון של תפוחי אדמה [מידע] - ...
הנצפים ביותר
- מג'דרה [אבי מ.] - תבשיל מזרחי של אורז עם עדשים.
- עוף ביין ורוזמרין [אבי מ.] -
- סלט חצילים במיונז [אבי מ.] -
- עוגת גזר קוקוס ואגוזים [אבי מ.] -
- קרם בוואריה [אבי מ.] -
- לחם שעורה [אבי מ.] - טעם הלחם ה"שחור" של פעם.
- פילה סלמון במחבת - 4 מנות [tommf] - קל מאוד להכנה ונהדר לשומרי משקל