פשטידת ברוקולי
קל ביותר להכנה, דיאטטי, בריא וגם טעים
* מהמטבח שלי באהבה

5 מנות
בישול ואפיה
בריאות

» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 ק"ג פרחי ברוקולי טרי
- 1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף גדושה קמח מלא. אפשר גם קמח לבן
- 3/4 כוס פצפוצי אורז
- 4 ביצים XL
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 50 גרם מוצרלה או פרמז'ן מגורדות - לא חובה
תבנית אינגליש קייק כמו בתמונה
דרך הכנה
- מרתיחים מים בסיר, עד שמבעבעים היטב.
- שוטפים את פרחי הברוקולי, ומכניסים לסיר עם המים הרותחים ל-5 דקות.
- מוציאים מהסיר למסננת להפטר מעודפי המים.
- קוצצים את פרחי הברוקולי קיצוץ גס עם סכין ונותנים להתקרר.
- מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה ומקררים היטב.
- מכניסים לקערת עבודה את פרחי הברוקולי הקצוצים, את הבצל עם כל כמות שמן הזית ואת כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית אינגלישקייק ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-45 דקות, עד שהפשטידה משחימה קלות מעל.
הערות
הפשטידה היא תוספת נהדרת לכל מנת חלבון. היא אינה שמנה, כך שמתאימה גם לשומרי משקל.
ארוחת צהריים של חזה עוף או דג עם הפשטידה או ארוחת ערב של הפשטידה עם יוגורט הן קלות וטעימות.
אפשר להחליף הברוקולי בכרובית.
ארוחת צהריים של חזה עוף או דג עם הפשטידה או ארוחת ערב של הפשטידה עם יוגורט הן קלות וטעימות.
אפשר להחליף הברוקולי בכרובית.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.