קציצות אורז
קציצות תפוחות לאכילה עם רוטב או בתוך תבשיל
* צילום תוצאה

12 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 2 כוסות אורז (לבשל בתיבול המועדף ולצנן)
- 1 ביצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות קמח
- 3 פרוסות לחם רטוב וסחוט
- אופציה - 1/2 כוס גבינה מגורדת
דרך הכנה
- להכין מראש את האורז, ניתן להוסיף לו אפונה או עדשים וכו', לצנן
- להניח את האורז בקערה גדולה ולפורר לתוכו את הלחם הרטוב, לערבב היטב
- אם מוסיפים גבינה מגורדת זה השלב, ולערבב היטב.
- להוסיף את הביצה ולערבב אותה היטב לתוך התערובת
- להוסיף את הקמח ועליו את אבקת האפיה ואז לערבב היטב את התערובת
- לחמם שמן במחבת בגובה 2 ס"מ לערך (כ-160 מעלות, חום בינוני)
- לקרוץ מהתערובת קציצות ולהניח במחבת (בעזרת כף קפיצית [לגלידה] או כף רגילה או תבנית עיצוב - עגולות או מרובעות
-
לטגן צד אחד עד שמשחים מעט (שלא יישרף) ואז להפוך לצד הנגדי. לטגן רק משני צדדים נגדיים כדי שהתפיחה תעבוד נכון.
אם השמן אוזל - להוסיף עוד כדי לשמור על גובה הטיגון - להוציא כאשר המרכז נראה יציב.
- ניתן להגיש על עלה חסה ועם רוטב קארי, או רוטב עגבניות/מיונז בזילוף מעל, וחתיכות בצל ירוק, כמו בצילום. ניתן לשלב בתבשיל שהוכן מראש.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת