קציצות אורז
קציצות תפוחות לאכילה עם רוטב או בתוך תבשיל
* צילום תוצאה

12 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 2 כוסות אורז (לבשל בתיבול המועדף ולצנן)
- 1 ביצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות קמח
- 3 פרוסות לחם רטוב וסחוט
- אופציה - 1/2 כוס גבינה מגורדת
דרך הכנה
- להכין מראש את האורז, ניתן להוסיף לו אפונה או עדשים וכו', לצנן
- להניח את האורז בקערה גדולה ולפורר לתוכו את הלחם הרטוב, לערבב היטב
- אם מוסיפים גבינה מגורדת זה השלב, ולערבב היטב.
- להוסיף את הביצה ולערבב אותה היטב לתוך התערובת
- להוסיף את הקמח ועליו את אבקת האפיה ואז לערבב היטב את התערובת
- לחמם שמן במחבת בגובה 2 ס"מ לערך (כ-160 מעלות, חום בינוני)
- לקרוץ מהתערובת קציצות ולהניח במחבת (בעזרת כף קפיצית [לגלידה] או כף רגילה או תבנית עיצוב - עגולות או מרובעות
-
לטגן צד אחד עד שמשחים מעט (שלא יישרף) ואז להפוך לצד הנגדי. לטגן רק משני צדדים נגדיים כדי שהתפיחה תעבוד נכון.
אם השמן אוזל - להוסיף עוד כדי לשמור על גובה הטיגון - להוציא כאשר המרכז נראה יציב.
- ניתן להגיש על עלה חסה ועם רוטב קארי, או רוטב עגבניות/מיונז בזילוף מעל, וחתיכות בצל ירוק, כמו בצילום. ניתן לשלב בתבשיל שהוכן מראש.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- עוגת "עוקץ הדבורה" [אבי מ.] - עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -