במיה עם פטריות שיטאקי
חיבור בין טעם מסורתי למזרח
* צילום תוצאה

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 50 גרם במיה
- 3 פטריות שיטקי (מיובשות? להשרות 4 שעות במים רגילים)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף רוטב סויה כהה סמיכה
- מלח פלפל לטעמכם (רוטב הסויה יוסיף מליחות)
- 1 כפית קארי אדום
- 5 עלי נענה
- 1 שן שום קצוצה
- 3 כפות שמן לטיגון
- מעט אורגנו
- כמה טיפות רוטב וורצסטר (לא חובה אבל מוסיף)
- 1 כפית רוטב בר-בי-קיו (מעושן)
- 3 עלי בזיליקום (ריחן)
- כף חומץ או מיץ לימון
- 1 כף קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
דרך הכנה
- לקטום מעט את בסיסי הבמיה לחשיפת הגרעינים (משתמשים בכל)
- לטגן א הבמיה במחבת עם השמן עד להתחלת השחמה תוך ערבוב מתמיד
- להוסיף את השום ולהמשיך עוד כדקה תוך ערבוב
- מתחילים להרתיח כ-5 כוסות מים בסיר עבור התבשיל
- מכניסים לסיר את רסק העגבניות והרטבים ומערבבים היטב
- קוצצים גס את הנענה והריחן ומוסיפים לסיר
- לחתוך לפיסות ארוכות את הפטריות והכניס לסיר
- להכניס את הבמיה והשום ולהוסיף את שאר התבלינים והמרכיבים
- בכוס קטנה לערבב את העמילן עם רבע כוס מים קרים (ברז) ולהוסיף לסיר תוך כדי ערבוב כאשר הנוזל בסיר מתחילים לרתוח. זה יסמיך את הרוטב.
- לערבב היטב ולהניח לבישול על חום נמוך כחצי שעה עד שעה.
מעולה עם אורז לבן
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -