פאי אגסים
פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבצק הפאי:
175 גר' קמח
85 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3 חלמונים
85 גר' סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
למלית:
4 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים
175 גר' שקדים טחונים
175 גר' חמאה רכה
140 גר' סוכר
3 ביצים
1/2 1 כפות קמח
4 טיפות תמצית שקדים
175 גר' קמח
85 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3 חלמונים
85 גר' סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
למלית:
4 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים
175 גר' שקדים טחונים
175 גר' חמאה רכה
140 גר' סוכר
3 ביצים
1/2 1 כפות קמח
4 טיפות תמצית שקדים
דרך הכנה
- הכנת בצק הפאי, מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומקררים במקרר לשעה.
- מוציאים ומרדדים על משטח מקומח עיגול הגדול מהיקף תבנית פאי 24, מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים קלות, מסירים את השאריות ומכניסים למקרר ל- 20 דקות.
- מחממים את התנור ל-180°.
- מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קלה, מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה, אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת, מוסיפים את השקדים הטחונים, הקמח ותמצית השקדים, יוצקים לתחתית הפאי.
- פורסים את חצאי האגסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ לרוחבם, מניחים כמניפה על המילוי, מכניסים לאפיה של 30-40 דקות או עד שפני הפאי משחימים קלות, מוציאים ומצננים על רשת.
- מפזרים מעל מעט אבקת סוכר, ממיסים מעט ריבת מישמש ומורחים על האגסים בלבד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק בשר תימני [שירינקה] -
- עוגת שוקולד וקרם ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד נטו ללא קמח.
- חציל חם בטחינה [אורן בר] - מעדן
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- סופגניות מסורתיות [belakiz] - מאד אוריריות
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- עוגה גבינה מהירה [איילה 10] - גבינה וסירופ מייפל