רפאלו - עוגת שכבות קוקוס/שקדים
עוגה חגיגית וטעימה
* צילום תוצאה: מורית מנשרוף

12 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לעוגת הספוג:
להרכבה וקישוט:
גודל/סוג תבנית: עגולה 23 ס"מ
- 6 ביצים בטמפרטורת החדר
- קמצוץ מלח
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
- 1 כוס קמח (125 גרם)
- 1 כפית תמצית שקדים
- 200 גרם שוקולד לבן
- 3 כפות (45 גרם) חלב קוקוס
- 250 גרם גבינת מסקרפונה (בטמפרטורת החדר)
- 2 כוסות (500 גרם) שמנת לקצפת קרה (35%~)
- 1/4 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
- 1/2 כוס (40 גרם) פתיתי קוקוס לא מומתקים
- 1 כפית (5 גרם) תמצית קוקוס (אפשר לוותר)
להרכבה וקישוט:
- 1 כוס (240 גרם) חלב קוקוס
- שבבי קוקוס
- אופציה: שקדים מרוסקים
- ממרח לוטוס מומס מעט במיקרוגל
גודל/סוג תבנית: עגולה 23 ס"מ
דרך הכנה
- קישור: סרטון ווידאו של תהליך ההכנה
- מראש - לחמם תנור ל-170 מעלות, לשמן ולצפות תבנית עגולה עם נייר אפייה
- הכנת הבסיס: להפריד את החלבונים מהחלמונים, להוסיף קמצוץ מלח לחלבונים ולהקציף עד שנוצר קצף, ואז להוסיף סוכר בהדרגה עד שנוצרות פסגות יציבות
- בקערה קטנה לערבב את החלמונים עם תמצית שקדים ולקפל לתוך קצף החלבונים
- בהדרגה להוסיף שקדים טחונים וקמח בקיפול זהיר כדי שהנפח לא ייחלש
- לשפוך בזהירות את התערובת לתוך התבנית בצורה אחידה
- לאפות למשך 40-45 דקות עד שמזהיב מעט (לא ליבש!)
- להוציא את התבנית ולהניח לקירור כ-10-15 דקות, אחרי כן לפרק את התבנית ולהסיר את נייר האפייה ולהניח לקירור מלא.
- להמיס את השוקולד וחלב הקוקוס בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה (ניתן במיקרוגל בזהירות ומעקב שלא ישרף).
- בקערה אחרת להקציף את הגבינה עד שתהיה אחידה ורכה, להוסיף לה את השוקולד ולהמשיך לערבב עד למרקם חלק ככל האפשר
- בקערה גדולה או במיקסר להקציף את השמנת המתוקה עד שנוצרות גבעות יציבות, להוסיף כעת אבקת סוכר ותמצית הקוקוס (שהיא אופציה) ולהמשיך עוד' עד שהקצפת יצhבה ואחידה
- לקפל את הקצפת לתוך תערובת הגבינה/שוקולד בשלבים, לקפל לתערובת את שבבי הקוקוס, לכסות ולקרר עד שלב ההרכבה
- לחלק את העוגה לשכבות (ניסור/חיתוך, עד 3 שכבות)
- למרוח חלב קוקוס על השכבה' ועל זה את שכבת הקרם (קצת פחות מ-1/3 הכמות) (אפשר לוותר על מריחת החלב אם העוגה אינה יבשה)
- להמשיך כך עם כל השכבות כאשר מעל העליונה ועל צידי העוגה למרוח ולהחליק את שאר הקרם
- לפזר שבבי קוקוס מעל ובצדדים ולקרר להתייצבות עד ההגשה
- ניתן לעטר עם שברי אגוזים וכדורי שוקולד מצופים בקוקוס, או לעטר עם הזלפה של ממרח לוטוס
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת