רפאלו - עוגת שכבות קוקוס/שקדים
עוגה חגיגית וטעימה
* צילום תוצאה: מורית מנשרוף

12 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לעוגת הספוג:
להרכבה וקישוט:
גודל/סוג תבנית: עגולה 23 ס"מ
- 6 ביצים בטמפרטורת החדר
- קמצוץ מלח
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
- 1 כוס קמח (125 גרם)
- 1 כפית תמצית שקדים
- 200 גרם שוקולד לבן
- 3 כפות (45 גרם) חלב קוקוס
- 250 גרם גבינת מסקרפונה (בטמפרטורת החדר)
- 2 כוסות (500 גרם) שמנת לקצפת קרה (35%~)
- 1/4 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
- 1/2 כוס (40 גרם) פתיתי קוקוס לא מומתקים
- 1 כפית (5 גרם) תמצית קוקוס (אפשר לוותר)
להרכבה וקישוט:
- 1 כוס (240 גרם) חלב קוקוס
- שבבי קוקוס
- אופציה: שקדים מרוסקים
- ממרח לוטוס מומס מעט במיקרוגל
גודל/סוג תבנית: עגולה 23 ס"מ
דרך הכנה
- קישור: סרטון ווידאו של תהליך ההכנה
- מראש - לחמם תנור ל-170 מעלות, לשמן ולצפות תבנית עגולה עם נייר אפייה
- הכנת הבסיס: להפריד את החלבונים מהחלמונים, להוסיף קמצוץ מלח לחלבונים ולהקציף עד שנוצר קצף, ואז להוסיף סוכר בהדרגה עד שנוצרות פסגות יציבות
- בקערה קטנה לערבב את החלמונים עם תמצית שקדים ולקפל לתוך קצף החלבונים
- בהדרגה להוסיף שקדים טחונים וקמח בקיפול זהיר כדי שהנפח לא ייחלש
- לשפוך בזהירות את התערובת לתוך התבנית בצורה אחידה
- לאפות למשך 40-45 דקות עד שמזהיב מעט (לא ליבש!)
- להוציא את התבנית ולהניח לקירור כ-10-15 דקות, אחרי כן לפרק את התבנית ולהסיר את נייר האפייה ולהניח לקירור מלא.
- להמיס את השוקולד וחלב הקוקוס בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה (ניתן במיקרוגל בזהירות ומעקב שלא ישרף).
- בקערה אחרת להקציף את הגבינה עד שתהיה אחידה ורכה, להוסיף לה את השוקולד ולהמשיך לערבב עד למרקם חלק ככל האפשר
- בקערה גדולה או במיקסר להקציף את השמנת המתוקה עד שנוצרות גבעות יציבות, להוסיף כעת אבקת סוכר ותמצית הקוקוס (שהיא אופציה) ולהמשיך עוד' עד שהקצפת יצhבה ואחידה
- לקפל את הקצפת לתוך תערובת הגבינה/שוקולד בשלבים, לקפל לתערובת את שבבי הקוקוס, לכסות ולקרר עד שלב ההרכבה
- לחלק את העוגה לשכבות (ניסור/חיתוך, עד 3 שכבות)
- למרוח חלב קוקוס על השכבה' ועל זה את שכבת הקרם (קצת פחות מ-1/3 הכמות) (אפשר לוותר על מריחת החלב אם העוגה אינה יבשה)
- להמשיך כך עם כל השכבות כאשר מעל העליונה ועל צידי העוגה למרוח ולהחליק את שאר הקרם
- לפזר שבבי קוקוס מעל ובצדדים ולקרר להתייצבות עד ההגשה
- ניתן לעטר עם שברי אגוזים וכדורי שוקולד מצופים בקוקוס, או לעטר עם הזלפה של ממרח לוטוס
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת סולת וקוקוס [סוזיה] - עוגת צרקסי
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- מרק אספרגוס [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר
- בוטנים קלויים [ראובן מ.] - פיצוחים מעשה בית - טעים יותר מקנוי ומחזיק זמן
- אוזני המן/מעמול פריכים וטעימים [רותם10] -
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -