פאי שקדים
פאי שקדים נהדר ועשיר.
* תמונה להמחשה

8 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית פאי:
- 3/4 1 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 150 גר' מרגרינה או חמאה
- 1 ביצה
- 1/3 כוס סוכר
- 2 כפות מים
- 150 גר' חמאה רכה
- 1/2 1 כוסות שקדים טחונים
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 3 ביצים
- 1/4 כוס קמח
- 1 כפית תמצית שקדים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה מחוממת מעט
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1/4 כוס ליקר אמרטו
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק לתחתית, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות. מחממים את התנור ל 170 מעלות.
- להכנת המלית, מערבבים בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את החמאה, השקדים הטחונים, הסוכר, התמצית והביצים כ-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה וקלה, מנפים מעל את הקמח ומערבבים עוד 3 דקות במהירות איטית, משטחים את התערובת על תחתית הפאי.
- אופים במרכז התנור כ-40 דקות עד לקבלת קרום זהוב או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש, מוציאים ומצננים על רשת.
- פורסים ומגישים עם רוטב קרמל.
- להכנת הרוטב, ממיסים את הסוכר בסיר עם תחתית עבה בבחישה רק עד שהסוכר הופך לקרמל בהיר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה ללא בחישה עד לקבלת קרמל חום בהיר, מסירים מייד מהאש ויוצקים בזהירות את השמנת ומערבבים, זהירות זה מתיז ורותח, מערבבים עד להמסת הקרמל, במקרה ולא נמס מחזירים לחימום קל עד להמסה, מוסיפים את הסירופ והליקר ומערבבים, מניחים לצינון, הרוטב ישמר מכוסה במקרר כיומיים, לשימוש יש לחמם מעט.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- אגוזים מסוכרים [אבי מ.] - שתי שיטות הכנה
- עוגה בחושה עם גבינה וריבה [אבי מ.] - עוגת שמנת חמוצה בחושה, שכבת גבינה וריבה בציפוי שקדים פריך.
- עוגת דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מתובלת.
- סלט ירוקים בויניגרט דבש [אבי מ.] -
- בראוניז לפסח [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן
- פילאף אורז עם פירות יבשים [אבי מ.] - תבשיל אורז מתובל וריחני בתוספת פירות יבשים.
- עוגת תמרים משגעת [לימור עמר] -