אינגליש מאפינס-English Muffins
לחמניות בריטיות
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
סטרטר:
לבצק:
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כפית שמרים יבשים
לבצק:
- 1 1/4 כוס חלב פושר
- 2 כפות סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1.5 כפיות מלח
- 50- גרם חמאה רכה
- 3 3/4 כוסות קמח
- סולת לפיזור
דרך הכנה
- מכינים את הסטרטר לילה קודם או כמה שעות לפני התחלת הכנת המאפינס.
- בקערת המערבל עם וו לישה, מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים היבשים, מערבבים מוסיפים את הסטרטר ואת החלב הפושר ומתחלים ללוש. כשהבצק מתחיל להתאחד מוספים את החמאה הרכה חתיכה אחרי חתיכה, ואת המלח.
- ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות.
- מניחים לתפיחה של כשעה.
- מרדדים לעובי 2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של כ-9 ס"מ.
- משאירים לעוד תפיחה של כ-10 דקות.
- מפזרים סולת על משטח העבודה, ולוחצים את העגולים על הסולת משני הצדדים.
- מחממים מחבת יבשה בעלת תחתית עבה, ומניחים עליה את עיגולי הבצק.
- הם תופחים עוד, כאשר התחתית משחימה, הופכים ומשאירים לעוד כמה דקות. סך הכל כ- 7 דקות.
הערות
- יש כאלו שמוסיפים ביצה לבצק.
- במקום לרדד אפשר לחלק לחלקים שווים ליצור מכל חלק עיגול ולהניח לתפיחה.
-
אפשר לוותר על הסטרטר אבל אז יש להוסיף את כמות הקמח והנוזלים לכמות הראשונית
כלומר: 4.5 כוסות קמח ו- 1 3/4 כוסות חלב או 1 כוס חלב ו-3/4 כוס מים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג