עוגת תפוזים עם ציפוי שוקולד
עוגת תפוזים טעימה וארומטית
* צילום התוצאה

10 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 1 כוס מיץ תפוזים/קלמנטינות טרי סחוט
- 1 כף קליפה מגורדת מתפוז
- 3/4 כוס שמן
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר חום
- 1 1/2 קמח
- כפית תמצית וניל
- שקית סוכר וניל
- 2 כפיות אבקת אפיה
- קורט מלח
- 1 חבילת שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- חופן שבבי קוקוס/לא חובה
דרך הכנה
- להקציף מספר דקות במיקסר במהירות גבוהה את הביצים, סוכר, תמצית וניל
- בקערה נפרדת לערבב ביחד את מיץ התפוזים עם השמן
- בקערה נפרדת לערבב את הקמח , אבקת אפיה וקורט מלח
- להוריד המהירות של המקסר לאיטית
- להוסיף לתערובת הקצף שנוצרה במיקסר את הנוזלים והקמחים לסירוגין
- לתת למקסר לערבב בעדינות את כל המרכיבים לעיסה חלקה וקרמית
- להעביר בעדינות לתבנית 24 משומנת
- לאפות באמצע תנור כ 30-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש
- להוציא להתקרר מחוץ לתנור
- להכין את הציפוי
- לחמם את השמנת לרתיחה ראשונית.
- לסגור את החימום ולהוסיף את קוביות השוקולד שימסו מהחום
- לערבב לנוזל חלק ולשפוך על העוגה
- כאשר הציפוי קר לפזר קצת שבבי קוקוס ליופי
הערות
את שארית העוגה אחרי הארוח אפשר לשמור במקרר
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -