בריוש צרפתי
מאפה שמרים צרפתי עשיר
* בריוש חלה עגולה ובריוש במילוי קרם פטיסייר ושוקולד


ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 500 גרם קמח לבן
- 1 כפית מלח
- 100 גרם סוכר
- 20 גרם שמרים יבשים
- 3 כפות חלב פושר
- 5 ביצים טרופות
- 250 גרם חמאה רכה (חשוב שהיא תהיה רכה ולא קרה!) בטמפרטורת החדר.
דרך הכנה
- מנפים לתוך קערת המיקסר את הקמח,סוכר ושמרים ומערבבים בעזרת כף.
- יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את החלב הפושר. מערבבים וממתינים כ-5 דקות.
- מוסיפים את הביצים והמלח ומתחילים ללוש במהירות איטית.
- לשים במשך כ-5-10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד.
- מוסיפים את החמאה תוך כדי לישה איטית,חתיכה -ומחכים עד שהיא נטמעת בבצק.ואז ממשיכים להוסיף את החמאה. לאט לאט, ממשיכים ללוש את הבצק עד שכל החמאה הוטמעה ושהבצק חלק וכמעט נפרד מדפנות הקערה. שלב זה יכול לקחת כ-15 דקות.
- הבצק צריך להתקבל גמיש מאוד אך לא נדבק לאצבעות.
- מכסים את הקערה במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי –שעתיים .
- לאחר שעתיים (או פחות) מוציאים את הבצק מהקערה ומוציאים את בועות האוויר ממנו , מניחים אותו על משטח העבודה מקומח מעט ומקפלים לשלוש.
- מניחים בקערה גדולה או קופסה גדולה לקירור במקרר לפחות ל-8 שעות.
- חשוב שלבצק יהיה מקום להכפיל את נפחו- אז לבחור מיכל מתאים.
- אחרי הקירור לשים את הבצק.
- מחלקים לשני חלקים ומקפלים כל חלק לשלוש, מרדדים ושוב קיפול לשלוש מהכיוון השני, כמו שמכינים בצק עלים או בצק לקרוואסון רק בלי תוספת של חמאה.- שלב זה לא הכרחי אבל הוא משפר את המרקם.
- מכל חלק יוצרים בריוש בצורה הרצויה.
- אפשר למלא במליות שונות (קרם פטיסייר ושוקולד)
- או ליצור לחמניות או בריוש במגוון צורות.
- למשל- לרדד, לגלגל לרולדה, לחתוך לפרוסות עבות (כ-4 סמ) ולהניח בתבנית עגולה או מלבנית.
- חשוב להניח את המאפים בתבנית באופן שהם יהיו במחצית גובה התבנית.
- להניח לתפיחה נוספת (יכול לקחת בין 2 שעות ל-4 שעות). לכסות במגבת לחה.- המאפה אמור לתפוח ולהגיע לגובה של שפת הכלי. (כלומר הכפיל את נפחו)
- להבריש בביצה טרופה ולאפות כ-25 דקות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות.
הערות
- מאפה עשיר וטעים מאוד מאוד, הרבה עבודה אבל שווה את המאמץ!
- לקרר לפני האכילה (למרות שקשה להתאפק- חשוב שהבריוש יצטננו, אחרת האדים החמים יוצאים מהמאפה והוא מתייבש!)
- מעולה עם ריבה טובה, שוקולד או סתם כך!
- במילוי קרם פטיסייר ושוקולד-פשוט מעדן!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


4
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -