בריוש צרפתי
מאפה שמרים צרפתי עשיר
* בריוש חלה עגולה ובריוש במילוי קרם פטיסייר ושוקולד


ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 500 גרם קמח לבן
- 1 כפית מלח
- 100 גרם סוכר
- 20 גרם שמרים יבשים
- 3 כפות חלב פושר
- 5 ביצים טרופות
- 250 גרם חמאה רכה (חשוב שהיא תהיה רכה ולא קרה!) בטמפרטורת החדר.
דרך הכנה
- מנפים לתוך קערת המיקסר את הקמח,סוכר ושמרים ומערבבים בעזרת כף.
- יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את החלב הפושר. מערבבים וממתינים כ-5 דקות.
- מוסיפים את הביצים והמלח ומתחילים ללוש במהירות איטית.
- לשים במשך כ-5-10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד.
- מוסיפים את החמאה תוך כדי לישה איטית,חתיכה -ומחכים עד שהיא נטמעת בבצק.ואז ממשיכים להוסיף את החמאה. לאט לאט, ממשיכים ללוש את הבצק עד שכל החמאה הוטמעה ושהבצק חלק וכמעט נפרד מדפנות הקערה. שלב זה יכול לקחת כ-15 דקות.
- הבצק צריך להתקבל גמיש מאוד אך לא נדבק לאצבעות.
- מכסים את הקערה במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי –שעתיים .
- לאחר שעתיים (או פחות) מוציאים את הבצק מהקערה ומוציאים את בועות האוויר ממנו , מניחים אותו על משטח העבודה מקומח מעט ומקפלים לשלוש.
- מניחים בקערה גדולה או קופסה גדולה לקירור במקרר לפחות ל-8 שעות.
- חשוב שלבצק יהיה מקום להכפיל את נפחו- אז לבחור מיכל מתאים.
- אחרי הקירור לשים את הבצק.
- מחלקים לשני חלקים ומקפלים כל חלק לשלוש, מרדדים ושוב קיפול לשלוש מהכיוון השני, כמו שמכינים בצק עלים או בצק לקרוואסון רק בלי תוספת של חמאה.- שלב זה לא הכרחי אבל הוא משפר את המרקם.
- מכל חלק יוצרים בריוש בצורה הרצויה.
- אפשר למלא במליות שונות (קרם פטיסייר ושוקולד)
- או ליצור לחמניות או בריוש במגוון צורות.
- למשל- לרדד, לגלגל לרולדה, לחתוך לפרוסות עבות (כ-4 סמ) ולהניח בתבנית עגולה או מלבנית.
- חשוב להניח את המאפים בתבנית באופן שהם יהיו במחצית גובה התבנית.
- להניח לתפיחה נוספת (יכול לקחת בין 2 שעות ל-4 שעות). לכסות במגבת לחה.- המאפה אמור לתפוח ולהגיע לגובה של שפת הכלי. (כלומר הכפיל את נפחו)
- להבריש בביצה טרופה ולאפות כ-25 דקות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות.
הערות
- מאפה עשיר וטעים מאוד מאוד, הרבה עבודה אבל שווה את המאמץ!
- לקרר לפני האכילה (למרות שקשה להתאפק- חשוב שהבריוש יצטננו, אחרת האדים החמים יוצאים מהמאפה והוא מתייבש!)
- מעולה עם ריבה טובה, שוקולד או סתם כך!
- במילוי קרם פטיסייר ושוקולד-פשוט מעדן!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


4
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת בסקוויט עם גבינה [לבנהa] - עוגה קלה להכנה
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- מיני עוגות שוקולד [אבי מ.] - עוגות שוקלדיות אישיות כהות ולחות
- עוגת שוקולד וקרם [אבי מ.] - חלבי
- פסטה ברוטב שום, עגבניות מיובשות, גבינה בולגרית ושמן זית [enavberes] - פסטה
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- פסטה ברוטב גבינות [אבי מ.] - פסטה ב-4 סוגי גבינה.