גלילת שוקולד לפסח
* תמונה להמחשה By AntanO, via Wikimedia Commons

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 4 ביצים מופרדות
- 2/3 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/4 כוס קמח מצה מנופה
- 1/4 כוס קורנפלור
- 1/4 כוס אבקת קקאו
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר בשלוש פעמים, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף גמיש ומבריק.
- בוחשים היטב בקערה את החלמונים עם תמצית הוניל וקורט מלח, מקפלים את תערובת החלמונים לקצץ החלבונים.
- מנפים לקערה את קמח המצה המנופה, הקורנפלור והקקאו, מוסיפים את התערובת לקציפה בשלוש פעמים בקיפול עד להבלעת הקמחים בקצף.
- יוצקים לתבנית על נייר האפיה ומשטחים לגובה אחיד, גובה התערובת בתבנית צריך להיות זהה לקבלת אפיה אחידה, מכיסים לאפיה בתנור ל-10 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע, מוציאים ומצננים מעט, הופכים על מגבת בד ומסירים בעדינות את הנייר, מגלגלים את המגבת עם העוגה מהצד הצר לגלילה ומניחים לצינון.
- כשהגלילה קרה פותחים משטחים קלות, מורחים את המלית באופן אחיד על גלילה ומגלגלים שוב בעדינות, מכניסים למקרר ומקררים כשעתיים לפחות, מוציאים ומפזרים מעט אבקת סוכר מעל או מצפים ב-1/3 שהופרש מהמלית, שומרים במקרר.
-
למליות:
2 מיכלים שמנת מתוקה(או צימחית) מוקצפת לקצפת קשה עם 4 כפות אבקת סוכר מורחים על הגלילה ומגלגלים.
1 מיכל שמנת מתוקה + 1 שקית אבקת אינסטנט פודינג(וניל או שוקולד) 3/4+ כוס חלב, מקציפים לקצפת יציבה, מורחים על הגלילה ומגלגלים.
מקציפים 750 גר' גבינה לבנה עם 3 כפות אבקת סוכר, מורחים על הגלילה, מפזרים מעל שימורי אננס מסוננים קצוצים ומגלגלים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -