טורט דובוש
עוגה מצוינת מהמיטב של המטבח ההונגרי.

12 מנות
אפיה משולב

קושי: מורכב
» מתאבנים» קפה
מרכיבים
לשכבות הטורט:
1 כוס פחות כף סוכר
1 כוס קמח
7 חלמונים
5 חלבונים
2 כפיות גרידת לימון
1/2 כפית תמצית וניל
למלית:
200 גר' חמאה
1 כוס סוכר
2 חלבונים
1 כף סוכר
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
לזיגוג הקרמל:
3/4 כוס סוכר
1 כוס פחות כף סוכר
1 כוס קמח
7 חלמונים
5 חלבונים
2 כפיות גרידת לימון
1/2 כפית תמצית וניל
למלית:
200 גר' חמאה
1 כוס סוכר
2 חלבונים
1 כף סוכר
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
לזיגוג הקרמל:
3/4 כוס סוכר
דרך הכנה
- מקציפים את החלמונים עם 2/3 הסוכר לקצף סמיך ובהיר.
- מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר, מקפלים לתערובת החלמונים.
- מקפלים את הקמח מעט בכל פעם ואת גרידת קליפת הלימון והוניל.
- מחלקים את התערובת לחמישה חלקים ויוצקים כל חלק לתבנית אפיה בקוטר 26 מרופדת בנייר אפיה.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להזהבה, ניתן להשתמש באותה תבנית ובכל פעם לאפות שכבה אחת, להוציאה ולצננה לצקת שוב שכבה ולאפות.
- להכנת המלית, מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואורירית.
- מקציפים את החלבונים עם כף סוכר, מערבבים את שתי התערובות.
- ממיסים את השוקולד ומצננים, מקפלים את השוקולד לתערובת.
- מניחים שכבת טורט בצלחת הגשה, מורחים בשכבת קרם, מניחים עוד שכבה ושוב מורחים וכך הלאה עד לפני השכבה האחרונה.
- את השכבה האחרונה מניחים על מגש, ומצפים בזיגוג הקרמל - ממיסים 3/4 כוס סוכר בסיר קטן עד לקבלת קרמל, מסירים מיד מהאש ויוצקים על השכבה במגש, מחכים כחצי דקה להתיצבות ומורחים במעט חמאה.
- מסמנים פרוסות בעזרת הצד הכהה של סכין, לאחר דקה פורסים לפרוסות לפי הסימון ומסדרים את הפרוסות על שכבת הקרם האחרונה.
- מאחסנים את העוגה במקרר לשעתיים ופורסים את הטורט לפרוסות לפי הפרוסות העליונות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שחבל על הזמן [dizi] - עוגת שוקולד רטובה
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנת [tommf] - אוי החטאים הקטנים...
- רוטב טופי קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- עוגת סולת יוונית [אבי מ.] - עוגת סולת בניחוח הדרים.