פאי דובדבנים
פאי מרשים וטעים
* פאי דובדבנים טעים

15 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» פאי וטארט
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 120 גרם (1/2 כוס+ 1 כף) של חמאה בטמפרטורת החדר
- 95 גר' (3/4 כוס) של אבקת סוכר
- גרידת לימון
- 1 ביצה
- 35 גר' (1/3 כוס) של שקדים טחונים
- 240 גרם (1/2 1 כוסות) קמח רגיל
- 2 גביעי שמנת חמוצה מסוננת מנוזלים במשך כשעתיים במקרר
- 35 גר' (2 כפות) אבקת סוכר
- 80 גר' (קופסה) אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
250 מ"ל שמנת מתוקה
- כ-1 קג דובדבנים מגולענים
- 1/4 כוס ריבה אדומה
דרך הכנה
הכנת הבצק
- לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה להקציף את גרידת הלימון החמאה והסוכר. עד שזה אוורירי.
- להוסיף את הביצה ולהקציף שוב.
- להוסיף לתוך התערובת את השקדים הטחונים ולבסוף את הקמח. להקציף עד שהבצק מתלכד.
- להניח את הבצק המאוחד בין שתי יריעות של ניילון נצמד. לרדד עד שהבצק גדול מעט מהתבנית שלכם.
- להעביר את הבצק לתבנית ולאפות אפיה עיוורת (כשעל הבצק נייר אפיה ועליו משקולות אפיה או שעועית יבשה). לאפות במשך כ-13 דקות, (תלוי בתנור שלכם) עד להזהבת השוליים.
- להוציא את נייר האפיה עם המשקולות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שכל הבצק מזהיב. להניח לבצק להתקרר.
הכנת המילוי
- להקציף את השמנת המסוננת יחד עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג.
- להוסיף מחצית מכמות השמנת המתוקה ולהמשיך להקציף.
- להוסיף את יתרת השמנת ולהקציף עוד עד שכל התערובת אוורית אך יציבה.
- למרוח על הפאי האפוי והמקורר את מלית השמנת. ליישר.
- לסדר כ- 1 ק"ג דובדבנים מגולענים שורות שורות.
- לחמם במיקרו כ-1/4 כוס ריבה אדומה ללא גושי פרי .
- להבריש את הריבה על הדובדבנים בעזרת מברשת אפייה.
הערות
מקור המתכון הוא מהבלוג של אן ריידון האוסטרלית.
הנה קישור לבלוג שלה עם המתכון וסרטון שמסביר את ההכנה.
למרות שלפי המקור המתכון מתאים לעוגה אחת. לי הבצק והמילוי של השמנת הספיק לשתיים.
https://www.howtocookthat.net/public_html/best-cherry-pie-recipe/
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- כרובית ברוטב חמוץ מתוק [אבי מ.] - פרחי כרובית, פלפל ובצל ברוטב חמוץ מתוק
- נתחי סינטה וירקות מוקפצים ברוטב סצ'ואן [מירי 1] - רצועות בשר וירקות מוקפצים
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -
- חטיף בריאות [אורן בר] -
- עוגת פאדג' שוקולד ודבש [אבי מ.] -
- סלט תחתיות(ארטישוק) ולבבות (דקל) [ינשופית] - סלט קייצי ומרענן
- עוגת סולת וקוקוס [סוזיה] - עוגת צרקסי