Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2024, 08:22
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים

   

מאת: tommf ::: צפיות: 8326   

אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים
5 מנות
מוקפץ
דל כולסטרול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1.5 כוסות אורז פרסי
  • 1 כוס אפונה טרייה ראו הערה למטה
  • 0.5 כוס חצאי שקדים קלופים לא קלויים
  • 3 כוסות מים רותחים
  • שמן זית מובחר
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 2 כפיות שמן סומסום קהה
  • 4 ענפי קורנית
  • 1 כפית שטוחה תבלין גריל עוף
דרך הכנה
  1. מחממים כ-4 כפות שמן זית בסיר לאורז.
  2. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שחלקו מזהיב קלות.
  3. מוסיפים את אבקת המרק והפלפל השחור ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.
  5. מורידים את האש לבינונית חלשה, ומבשלים עם מכסה עד שכל המים נעלמים מלמעלה.
  6. סוגרים האש ונותנים לאורז לנוח עוד כ-5 דקות בתוך הסיר מכוסה.
בינתיים בווק גדול או סיר:
  1. מחממים 4 כפות שמן זית מובחר וקולים את השקדים החצויים על אש גדולה תוך כדי עירבוב קל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את האפונה הטרייה ואת ענפי הקורנית, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את גריל העוף, מערבבים היטב וממשיכים להקפיץ על אש גדולה עוד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים לווק את האורז המוכן ואת שמן הסומסום, מערבבים ומגישים.
הערות
אם מתשמשים באפונה קפואה, יש לשטוף אותה במים קרים וליבש היטב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים By , 2014-09-28T23:55:38+03:00 אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 1.5 כוסות אורז פרסי 1 כוס אפונה טרייה ראו הערה למטה 0.5 כוס חצאי שקדים קלופים לא קלויים 3 כוסות מים רותחים שמן זית מובחר... Instructions: מחממים כ-4 כפות שמן זית בסיר לאורז. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שחלקו מזהיב קלות. מוסיפים את אבקת המרק והפלפל השחור ומערבבים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר