עוגת שלושת המוסים - טריקולד

12 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
1 תחתית טורט שוקולד לתבנית 26
ליקר שוקולד או ליקר תפוזים
למוס שוקולד מריר:
2 כפות קפה שחור מסונן פושר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 חלמונים
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
150 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
למוס שוקולד חלב:
2 כפות נוזל קפה שחור חזק מסונן
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 חלמונים
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
150 גר' שוקולד חלב מובחר קצוץ
למוס שוקולד לבן:
1 כף מים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות אבקת ג'לטין
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
3/4 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
תבנית קפיצית בגודל 26.
ליקר שוקולד או ליקר תפוזים
למוס שוקולד מריר:
2 כפות קפה שחור מסונן פושר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 חלמונים
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
150 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
למוס שוקולד חלב:
2 כפות נוזל קפה שחור חזק מסונן
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 חלמונים
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
150 גר' שוקולד חלב מובחר קצוץ
למוס שוקולד לבן:
1 כף מים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות אבקת ג'לטין
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
3/4 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
תבנית קפיצית בגודל 26.
דרך הכנה
- מניחים את תחתית הטורט בתבנית ומרטיבים בליקר.
- מכינים את מוס שוקולד המריר, בכוס מערבבים את הקפה עם הג'לטין, מניחים בצד להתרככות הג'לטין.
- מקציפים את החלמונים, בסיר מחממים עד להרתחה את מחצית כמות השמנת עם החלב והסוכר, בוחשים להמסת הסוכר ומסירים מהאש.
- מוסיפים 1 כוס מתערובת החלב/שמנת לחלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים את התערובת חזרה לסיר ומחממים על להבה נמוכה בערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה מעט שמצפה כף, כ-3 דקות, להזהר שלא לבשל יתר על המידה!.
- מסירים מיד מהאש ומעבירים דרך מסננת לקערה. מוסיפים את תמצית הוניל מניחים לצינון של 5 דקות.
- מוסיפים לתערובת את השוקולד והג'לטין המרוכך ומערבבים היטב עד להמסתם. מאכסנים לצינון מלא במקרר במקרר.
- מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה, מוציאים את התערובת המצוננת מהמקרר ומקפלים את הקצפת לתערובת בעדינות.
- יוצקים את המוס על שכבת הטורט בתבנית ומאחסנים במקרר.
- מכינים את מוס השוקולד החלב באותה הדרך ויוצקים על שכבת המוס המריר.
- להכנת המוס הלבן מרככים את הג'לטין בקערה עם המים ותמצית הוניל, מניחים את הקערה מעל קערה עם מים רותחים קלות וממיסים את הג'לטין, משאירים בקערה כדי לשמור על הג'לטין נוזלי.
- מחממים את החלב עד לרתיחה ומסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין המומס ואת השוקולד השבור ומערבבים היטב עד להמסתם, מאחסנים במקרר עד לצינון מלא.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד בעדינות, יוצקים את התערובת על העוגה בתבנית ומאחסנים במקרר ל-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
- לפני ההגשה מעבירים סכין מסביב העוגה ומשחררים, פותחים את התבנית ומוציאים לצלחת עוגה מתאימה.
הערות
ניתן להשתמש בשקף המונח בהיקף הפנימי של התבנית לקבלת גימור חלק.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- טארט עגבניות וגבינה [אבי מ.] -
- בראוניז קפה [אבי מ.] -
- עוגיות סבתא טעימות [mari44] -
- לוביה טריפוליטאית [vered777] -
- עוגה בחושה עם גבינה [אבי מ.] -
- חצילים בחומץ של סבתא דייזי [tommf] - כנכד לסבתא יווניה חצילים זורמים לי בדם
- עוגת שוקולד קלה ומהירה [קרן33] - עוגת שוקולד קלה מאוד להכנה ומאוד טעימה