עוגת שלושת המוסים - טריקולד

12 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
1 תחתית טורט שוקולד לתבנית 26
ליקר שוקולד או ליקר תפוזים
למוס שוקולד מריר:
2 כפות קפה שחור מסונן פושר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 חלמונים
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
150 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
למוס שוקולד חלב:
2 כפות נוזל קפה שחור חזק מסונן
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 חלמונים
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
150 גר' שוקולד חלב מובחר קצוץ
למוס שוקולד לבן:
1 כף מים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות אבקת ג'לטין
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
3/4 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
תבנית קפיצית בגודל 26.
ליקר שוקולד או ליקר תפוזים
למוס שוקולד מריר:
2 כפות קפה שחור מסונן פושר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 חלמונים
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
150 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
למוס שוקולד חלב:
2 כפות נוזל קפה שחור חזק מסונן
2 כפיות תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת ג'לטין
3 חלמונים
1/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
150 גר' שוקולד חלב מובחר קצוץ
למוס שוקולד לבן:
1 כף מים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות אבקת ג'לטין
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
3/4 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
תבנית קפיצית בגודל 26.
דרך הכנה
- מניחים את תחתית הטורט בתבנית ומרטיבים בליקר.
- מכינים את מוס שוקולד המריר, בכוס מערבבים את הקפה עם הג'לטין, מניחים בצד להתרככות הג'לטין.
- מקציפים את החלמונים, בסיר מחממים עד להרתחה את מחצית כמות השמנת עם החלב והסוכר, בוחשים להמסת הסוכר ומסירים מהאש.
- מוסיפים 1 כוס מתערובת החלב/שמנת לחלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים את התערובת חזרה לסיר ומחממים על להבה נמוכה בערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה מעט שמצפה כף, כ-3 דקות, להזהר שלא לבשל יתר על המידה!.
- מסירים מיד מהאש ומעבירים דרך מסננת לקערה. מוסיפים את תמצית הוניל מניחים לצינון של 5 דקות.
- מוסיפים לתערובת את השוקולד והג'לטין המרוכך ומערבבים היטב עד להמסתם. מאכסנים לצינון מלא במקרר במקרר.
- מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה, מוציאים את התערובת המצוננת מהמקרר ומקפלים את הקצפת לתערובת בעדינות.
- יוצקים את המוס על שכבת הטורט בתבנית ומאחסנים במקרר.
- מכינים את מוס השוקולד החלב באותה הדרך ויוצקים על שכבת המוס המריר.
- להכנת המוס הלבן מרככים את הג'לטין בקערה עם המים ותמצית הוניל, מניחים את הקערה מעל קערה עם מים רותחים קלות וממיסים את הג'לטין, משאירים בקערה כדי לשמור על הג'לטין נוזלי.
- מחממים את החלב עד לרתיחה ומסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין המומס ואת השוקולד השבור ומערבבים היטב עד להמסתם, מאחסנים במקרר עד לצינון מלא.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד בעדינות, יוצקים את התערובת על העוגה בתבנית ומאחסנים במקרר ל-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
- לפני ההגשה מעבירים סכין מסביב העוגה ומשחררים, פותחים את התבנית ומוציאים לצלחת עוגה מתאימה.
הערות
ניתן להשתמש בשקף המונח בהיקף הפנימי של התבנית לקבלת גימור חלק.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף