עוגת מוס מנגו במעטפת מנגו
עוגת מוס מנגו עטופה בשכבת פרוסות מנגו.


מעט מיץ לימון
תחתית טורט מהירה:
3/4 כוס קמח תופח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 ביצים (מס' 1) טרופות קלות
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
למוס מנגו:
1/4 כוס מים
4 כפות סוכר
2 כפות אבקת ג'לטין
1/2 1 כוסות מחית מנגו טרי*
1 כף מיץ לימון טבעי
2 כפות סוכר
2 חלבונים גדולים
250 מיל' שמנת מתוקה
לציפוי:
ריבת מישמש מומסת או מירור
*מעבדים במעבד מזון מנגו קלוף ומגולען, מסננים ומודדים את הכמות הדרושה.
לתחתית:
לנפות את הקמח התופח ואבקת האפיה לקערה וליצור גומה.
להוסיף לגומה את הביצים, החמאה, הסוכר ותמצית הוניל ולערבב עם מטרפת רק עד לקבלת תערובת אחידה, לצקת לתבנית 26 על נייר אפיה ולאפות ב-200 מעלות עד הזהבה וקפיציות, כ-8 דקות, להוציא ולצנן.
מניחים ניילון צמיד על תחתית ומעט מעל לדפנות תבנית קפיצית 26.
מקלפים את המנגו, פורסים פרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מורחים את הפרוסות במעט מיץ לימון
ומניחים על תחתית התבנית ועל הדפנות , מניחים בצד.
מערבבים בקערה קטנה את המים, הג'לטין והסוכר, מניחים מספר דקות לתפיחת הג'לטין,
מכניסים את הקערה למיקרוגל ומפעילים לדקה, מערבבים להמסה מוחלטת של הג'לטין,
מוסיפים את מחית המנגו ומיץ הלימון ומערבבים, מניחים לצינון עד להסמכת התערובת
לדרגת פודינג.
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים תוך כדי הקצפה את 2 כפות הסוכר ומקציפים לקציפה יציבה, מקפלים בעדינות את הקציפה לתערובת המנגו.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך לא קשה, מקפלים לתערובת, יוצקים את התערובת
לתבנית על שכבת פרוסות המנגו.
מניחים מעל את שכבת הטורט ומהדקים קלות, חותכים את פרוסות המנגו לגובה תחתית
הטורט, עוטפים בשארית הניילון ומכניסים לקרור של 8 שעות לפחות.
מוציאים מהקירור, מסירים את הניילון משכבת הטורט, מניחים צלחת הגשה על הטורט
והופכים את התבנית, משחררים את דפנות התבנית ומסירים בעדינות את הניילון.
מחממים מעט ריבת מישמש או מירור ומורחים את פרוסות המנגו.
שומרים בקירור עד להגשה.
לקישוט:
1/2 כוס אגוזי פיסטוק קצוצים על תחתית דפנות העוגה.
זילוף שושני קצפת במרכז העוגה.
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- בשר ופטריות מוקפצים [אבי מ.] - נתחי בשר סינטה דקים מוקפצים עם פטריות, מתכון בסגנון סיני.
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- עוגת גבינה אפויה עם פירורים [אבי מ.] -
- עוגת וניל משגעת [סוזיה] - עוגת וניל