עוגת גבינה תפוחים בציפוי שוקולד
עוגה עשירה בטעמים וקלה להכנה ראו הערות לגבי גלוטן

אפיה משולב

קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
חומרים לבסיס:
גודל/סוג תבנית: תבנית קפיצית עגולה רגילה
- 1 חבילת ביסקוויטים פתי בר בטעם וניל (250 גרם). אפשר בסקוויטים ללא גלוטן.
- 100 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
- גרידה מלימון אחד
- 3 כפות רום או וויסקי אגוזים (ראו הערה למטה)
- 2 חבילות גבינת מסקרפונה
- 1 חבילה גבינת ריקוטה
- 5 ביצים גדולות
- 2.5 כפות קמח לבן או קמח ללא גלוטן.
- 50 גרם סוכר
- 2 חבילות סוכר וניל
- 200 גרם רסק תפוחים - ראו הערה למטה לגבי הכנה
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם שמנת מתוקה להקצפה
- 50 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים ומעלה
- 100 גרם שוקולד חלב
גודל/סוג תבנית: תבנית קפיצית עגולה רגילה
דרך הכנה
הכנת הבסיס:
חום תנור:160 מעלות
- מחממים התנור מראש ל- 160 מעלות.
- שוברים מרסקים הביסקוויטים לחתיכות כמה שיותר קטנות - אפשר במעבד מזון.
- מערבבים כל חומרי הבסיס בקערת עבודה, עד שכל הבסקוויטים רטובים.
- מעבירים לתבנית האפיה ומשטחים היטב לכל הצדדים.
- אופים בתנור 8 דקות ומוציאים.
- מכניסים את כל החומרים לקערת עבודה גדולה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
- הכנת התפוחים: מקלפים 200 גרם תפוח וחותכים - מוציאים הליבה. מכניסים למעבד מזון וטוחנים דק. סוחטים קלות מהמים ומוסיפים לקערה.
- ניתן גם לקנות רסק תפוחים בקופסא או מחית לתינוקות. עובד היטב.
- שופכים העיסה על הבסיס האפוי.
- מכניסים לתבנית גדולה יותר עם מים בגובה כ-2 ס"מ ואופים 45 דקות עד להתמצקות העוגה והזהבה קלה של החלק העליון.
- אם בתום הזמן היא נראית נוזלית מדי בניעור קל, יש לאפות עוד כ-10 דקות.
- מוציאים מהתנור, מכסים במגבת מטבח ונותנים להתקרר במלואה.
- מרתיחים את חמרי הציפוי בסיר קטן. מורידים מהאש ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה שוקולדית חלקה.
- בוזקים מעל העוגה הקרה ומניחים בצד להתקררות והתמצקות השוקולד.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות.
חום תנור:160 מעלות
הערות
וויסקי BullRun הוא וויסקי אגוזי לוז מדהים בחלקלקותו בגרון ומתיקותו. שווה טעימה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- אוסובוקו טלה על מצע פירה תפוחי אדמה [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון איטלקי
- קלצונה במילוי גבינות [אבי מ.] -
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- עוגיות תמרים מדהימות [hanaw67] -
- מרובעיות פאדג' אגוזים שוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מרובעיות פאדג' עסיסיות בתוספת שוקולד צ'יפס.
- מאפה קישואים [אבי מ.] -
- עוגת חול [אבי מ.] - עוגה אירופאית לקפה במרקם פרורי.