אקלרים במילוי שמנת בציפוי שוקולד

12 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
בצק רבוך:
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 50 גר' חמאה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס מים
- 2 ביצים טרופות
- ביצה
מילוי:
- 1/4 1 כוס חלב
- 3 חלמונים
- 1/4 כוס סוכר
- 2 כפות קמח לבן
- 2 כפות שטוחות קורנפלור
- כפית תמצית וניל
זיגוג שוקולד
- 60 גר' שוקולד מריר קצוץ דק
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 1/2 כף סירופ תירס (גלוקוז)
דרך הכנה
- מנפים את הקמח עם הסוכר והמלח.
- בסיר שמים את החמאה עם המים ומביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
- מוסיפים את תערובות הקמח ומערבבים עד ליצירת תערובות אחידה.
- מחזירים את הבצק לאש לדקה ומערבבים עד שנוצרת תערובות חלקה.
- מעבירים את הבצק למיקסר ובמהירות נמוכה נותנים כמה פולסים עד שהבצק נעשה אוורירי, מוספים את הביצים הטרופות וממשיכים עד ליצירת תערובת חלקה וסמיכה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף ויוצרים צינורות מברישים את הבצק בביצה ואופים במשך כרבע שעה בטמפרטורה של 180 מעלות לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל 160 מעלות ואופים עד שהצינורות מזהיבים והבצק בפנים כמעט יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
- בנתים מכינים את המילוי מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד יצירת קצף אוורירי ומוסיפים בהדרגה את הקמח והקורנפלור עד שנוצרת תערובות אחידה.
- בסיר בינוני מביאים את החלב לרתיחה ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את תערובת החלמונים ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה תוך כדי ערבוב תמידי עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה. מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים. יוצקים את התערובת לקערה סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- בנתיים מכינים את זיגוג השוקולד בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס מורידים מהאש ומוסיפים את תמצית הוניל והסירופ תירס ומערבבים.
- הרכבת האקלרים : חוצים את הצינורות לחצי בצד אחד מורחים בנדיבות מתערובת המילוי ואת הצד השני טובלים את הצד העליון בשוקולד ומחברים את שני החלקים יחד ממשיכים לעשות זאת עם השאר.
- לוקחים את האקלירים המוכנים ומכניסים למקרר לפחות שעתיים לפני הגשה
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- סלט סלק ובצל [אבי מ.] -
- אורז לבן בסיסי וגיוונים [אבי מ.] - מתכון בסיסי עם גיוונים.
- בקלווה [אבי מ.] -
- עוגת קרם שניט [אבי מ.] - נקראת גם "נפוליאון", "Mille Feuille", שכבת קרם וניל בין שתי שכבות בצק עלים פריך.
- בלינצ'ס מתוק [אורן בר] - במילוי קצפת ברוטב שוקולד
- אורז עם עגבניות וזיתים [אבי מ.] -
- טארט טאטן תפוחים [אבי מ.] - טארט תפוחים הפוך.