Pesto
תפריט
ב', 04 נוב 2024, 14:16
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריזוטו פטריות יער

מעט עבודה, אבל יוצא מעדן מדליק    

מאת: tommf ::: צפיות: 8536   

ריזוטו פטריות יער
6 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
מנה איטלקית מסורתית על בסיס אורז עגול מבושל בציר עד למרקם קרמי ודביק. הציר יכול להיות על-בסיס בשר, דגים או ירקות. ריזוטו באיטליה מוגש בדרך כלל כמנה ראשונה.

הכנת הציר:
  • 2 כוסות מרק עוף + 2 כוסות מים   או
  • 4 כוסות מים עם כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • ראו הערה למטה לגבי כשרות
  • 1 בצל בינוני חתוך ל-4 על קליפתו
  • 3 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים לאורך
  • 4 ענפי קורנית טריה
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח לפי הטעם
לריזוטו:
  • 2 כוסות אורז ריזוטו
  • 50 גרם חמאה
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% 250 סמ"ק
  • 1 חבילת פטריות יער חתוכות לפרוסות
  • 100 גרם פרמז'אן מובחרת מגורדת + חופן לקישוט
  • 3 כפות עירית קצוצה דק
דרך הכנה
הכנת הציר: מכינים מראש
  1. מרתיחים בסיר לרוטב את מרק העוף עם כל המרכיבים.
  2. מורידים האש לקטנה ונותנים לבעבע כחצי שעה.
  3. הציר חייב להיות רותח בהכנת הריזוטו עצמו.
הכנת הריזוטו:
  1. ממיסים את החמאה במחבת רחבה ועמוקה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים את אורז הריזוטו, מפלפלים לפי הטעם ומערבבים היטב.
  4. עם מצקת מרק מוסיפים מהציר למחבת מצקת אחת כל פעם, מנערים את המחבת לאט בתנועות סיבוביות עד לספיגה מלאה של הנוזלים. לא לערבב עם כף, כי יוצא יותר מדי עמילן.
  5. מוסיפים כך מצקת אחרי מצקת, עד שהאורז כמעט מוכן - לעיס אבל לא עד הסוף. שלב זה דורש קצת סבלנות.
  6. מרתיחים את השמנת בסיר קטן ומוסיפים אותה למחבת. מערבבים היטב על ידי ניעור קל של המחבת וממשיכים לבשל עד שכל השמנת נספגה.
  7. מוסיפים 2 כפות עירית ואת גבינת הפרמז'אן, מערבבים היטב ונותנים עוד כמה דקות על האש, עד שהגבינה נמסה ונספגת.
  8. מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח.
  9. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל מעט פרמז'אן ועירית ומגישים.



חום תנור:
הערות
ניתן להשתמש בציר ירקות או באבקת מרק פרווה, ואז הריזוטו כשר חלבי. שלא כמו אורז, זהו לא מתכון של שמתי על האש ושכחתי ל-20 דקות. מצד שני, יוצא מעדן נפלא וטעים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
ריזוטו פטריות יער By , 2014-07-16T20:17:55+03:00 ריזוטו פטריות יער מעט עבודה, אבל יוצא מעדן מדליק Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 6 Tags: none Ingredients: - מנה איטלקית מסורתית על בסיס אורז עגול מבושל בציר עד למרקם קרמי ודביק. הציר יכול להיות על-בסיס בשר, דגים או ירקות. ריזוטו באיטליה מוגש בדרך כלל כמנה ראשונה. ... Instructions: הכנת הציר: מכינים מראש מרתיחים בסיר לרוטב את מרק העוף עם כל המרכיבים. מורידים האש לקטנה ונותנים לבעבע כחצי שעה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר