ריזוטו פטריות יער
מעט עבודה, אבל יוצא מעדן מדליק
6 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
מנה איטלקית מסורתית על בסיס אורז עגול מבושל בציר עד למרקם קרמי ודביק. הציר יכול להיות על-בסיס בשר, דגים או ירקות. ריזוטו באיטליה מוגש בדרך כלל כמנה ראשונה.
הכנת הציר:
- 2 כוסות מרק עוף + 2 כוסות מים או
- 4 כוסות מים עם כף שטוחה אבקת מרק עוף
- ראו הערה למטה לגבי כשרות
- 1 בצל בינוני חתוך ל-4 על קליפתו
- 3 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים לאורך
- 4 ענפי קורנית טריה
- פלפל שחור גרוס טרי
- מלח לפי הטעם
- 2 כוסות אורז ריזוטו
- 50 גרם חמאה
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% 250 סמ"ק
- 1 חבילת פטריות יער חתוכות לפרוסות
- 100 גרם פרמז'אן מובחרת מגורדת + חופן לקישוט
- 3 כפות עירית קצוצה דק
דרך הכנה
הכנת הציר: מכינים מראש
חום תנור:
- מרתיחים בסיר לרוטב את מרק העוף עם כל המרכיבים.
- מורידים האש לקטנה ונותנים לבעבע כחצי שעה.
- הציר חייב להיות רותח בהכנת הריזוטו עצמו.
- ממיסים את החמאה במחבת רחבה ועמוקה.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות.
- מוסיפים את אורז הריזוטו, מפלפלים לפי הטעם ומערבבים היטב.
- עם מצקת מרק מוסיפים מהציר למחבת מצקת אחת כל פעם, מנערים את המחבת לאט בתנועות סיבוביות עד לספיגה מלאה של הנוזלים. לא לערבב עם כף, כי יוצא יותר מדי עמילן.
- מוסיפים כך מצקת אחרי מצקת, עד שהאורז כמעט מוכן - לעיס אבל לא עד הסוף. שלב זה דורש קצת סבלנות.
- מרתיחים את השמנת בסיר קטן ומוסיפים אותה למחבת. מערבבים היטב על ידי ניעור קל של המחבת וממשיכים לבשל עד שכל השמנת נספגה.
- מוסיפים 2 כפות עירית ואת גבינת הפרמז'אן, מערבבים היטב ונותנים עוד כמה דקות על האש, עד שהגבינה נמסה ונספגת.
- מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח.
- מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל מעט פרמז'אן ועירית ומגישים.
חום תנור:
הערות
ניתן להשתמש בציר ירקות או באבקת מרק פרווה, ואז הריזוטו כשר חלבי. שלא כמו אורז, זהו לא מתכון של שמתי על האש ושכחתי ל-20 דקות. מצד שני, יוצא מעדן נפלא וטעים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- אורז עם ערמונים [אבי מ.] - אורז מלא, ערמונים קצוצים וצימוקים.
- ירקות מוקפצים ברוטב תאילנדי פיקנטי [tommf] - מאוד קל ומדהים בארומה שלו
- רוטב גבינת רוקפור לסלט [אבי מ.] -
- חציל פרמזן [אבי מ.] - מאפה שכבות חציל, רוטב פסטו, עגבניות וגבינה.
- פילה סלמון ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- עוגת מנהרת השוקולד [אבי מ.] -
- אוזני המן/מעמול פריכים וטעימים [רותם10] -