ריזוטו פטריות יער
מעט עבודה, אבל יוצא מעדן מדליק

6 מנות
בישול

קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
מנה איטלקית מסורתית על בסיס אורז עגול מבושל בציר עד למרקם קרמי ודביק. הציר יכול להיות על-בסיס בשר, דגים או ירקות. ריזוטו באיטליה מוגש בדרך כלל כמנה ראשונה.
הכנת הציר:
- 2 כוסות מרק עוף + 2 כוסות מים או
- 4 כוסות מים עם כף שטוחה אבקת מרק עוף
- ראו הערה למטה לגבי כשרות
- 1 בצל בינוני חתוך ל-4 על קליפתו
- 3 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים לאורך
- 4 ענפי קורנית טריה
- פלפל שחור גרוס טרי
- מלח לפי הטעם
- 2 כוסות אורז ריזוטו
- 50 גרם חמאה
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% 250 סמ"ק
- 1 חבילת פטריות יער חתוכות לפרוסות
- 100 גרם פרמז'אן מובחרת מגורדת + חופן לקישוט
- 3 כפות עירית קצוצה דק
דרך הכנה
הכנת הציר: מכינים מראש
חום תנור:
- מרתיחים בסיר לרוטב את מרק העוף עם כל המרכיבים.
- מורידים האש לקטנה ונותנים לבעבע כחצי שעה.
- הציר חייב להיות רותח בהכנת הריזוטו עצמו.
- ממיסים את החמאה במחבת רחבה ועמוקה.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות.
- מוסיפים את אורז הריזוטו, מפלפלים לפי הטעם ומערבבים היטב.
- עם מצקת מרק מוסיפים מהציר למחבת מצקת אחת כל פעם, מנערים את המחבת לאט בתנועות סיבוביות עד לספיגה מלאה של הנוזלים. לא לערבב עם כף, כי יוצא יותר מדי עמילן.
- מוסיפים כך מצקת אחרי מצקת, עד שהאורז כמעט מוכן - לעיס אבל לא עד הסוף. שלב זה דורש קצת סבלנות.
- מרתיחים את השמנת בסיר קטן ומוסיפים אותה למחבת. מערבבים היטב על ידי ניעור קל של המחבת וממשיכים לבשל עד שכל השמנת נספגה.
- מוסיפים 2 כפות עירית ואת גבינת הפרמז'אן, מערבבים היטב ונותנים עוד כמה דקות על האש, עד שהגבינה נמסה ונספגת.
- מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח.
- מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל מעט פרמז'אן ועירית ומגישים.
חום תנור:
הערות
ניתן להשתמש בציר ירקות או באבקת מרק פרווה, ואז הריזוטו כשר חלבי. שלא כמו אורז, זהו לא מתכון של שמתי על האש ושכחתי ל-20 דקות. מצד שני, יוצא מעדן נפלא וטעים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- עוגת "עוקץ הדבורה" [אבי מ.] - עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -