עוגת מוצרט
עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה.

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
500 גר' שוקולד מריר
300 גר' שוקולד לבן
100 גר' חמאה ללא מלח
2 מיכלים שמנת מתוקה
5 ביצים מס' 1 מופרדות
400 גר' אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים
2/3 כוס סוכר
ליקר תפוזים טוב
300 גר' שוקולד לבן
100 גר' חמאה ללא מלח
2 מיכלים שמנת מתוקה
5 ביצים מס' 1 מופרדות
400 גר' אגוזי לוז לא קלויים ולא מומלחים
2/3 כוס סוכר
ליקר תפוזים טוב
דרך הכנה
מכינים את הקרמים למילוי וציפוי:
- קרם שוקולד מריר - ממיסים בסיר קטן 250 גר' שוקולד מריר ו-100 גר' חמאה עד לקבלת תערובת חלקה. להסיר מהאש להוסיף כף ליקר ולצנן מעט, לטרוף את החלמונים מעט ולהוסיף להם מעט מתערובת השוקולד ולערבב, להוסיף את תערובת החלמונים לשוקולד ולערבב לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, להעביר לקערה ולכסות ולאחסן במקרר ל-3 שעות.
- קרם שוקולד לבן - ממיסים בסיר קטן 300 גר' שוקולד לבן עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
- קרם 3 - ממיסים בסיר קטן 250 ר' שוקולד מריר עם מיכל אחד שמנת מתוקה עד שמקבלים תערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים כף ליקר, מצננים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
- הכנת מרנג אגוזי לוז:
מכינים 3 ניירות אפיה ומסמנים עליהם עיגולים בגודל תחתית תבנית 26. - קוצצים את אגוזי הלוז במעבד מזון עד לדרגה בינונית, לא לטחון!.
- להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני ולהוסיף את הסוכר ב-3 פעמים תוך כדי הקצפה עד קבלת קצף קשה ויציב, מוסיפים את האגוזים בתנועות קיפול לקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
- מניחים את הנירות אפיה על מגשי תנור הפוכים (החלק התחתון למעלה, לאפשר אפיה טובה יותר) ויוצקים על כל עיגול 1/3 מכמות המרנג, מורחים בשכבה אחידה על כל שטח העיגול שסומן, להשתדל לדייק ככל האפשר.
- באם משתמשים בתנור טורבו יש לחממו לחום נמוך של 120 מעלות ולאפות את כל התבניות יחד למשך שעה.
- בתנור רגיל יש להכניס כל תבנית בנפרד ולאפות כשעה, להקפיד שהמרנג לא ישרף.
מוציאים ומצננים, מסירים את נייר האפיה בזהירות. - מוציאים את קערות הקרמים מהמקרר ומקציפים בעזרת מיקסר יד או עומד כל קרם בנפרד עד לקבלת קרמים בהירים וקצפיים. מתחילים בהקצפה עם הקרם הבהיר וממשיכים עם אותם מקצפים לשאר הקרמים.
מרכיבים את העוגה - מניחים בצלחת עוגה את שכבת המרנג הראשונה ומצפים אותה בקרם השוקולד המריר.
- מניחים עוד שכבת מרנג ומצפים בשכבת הקרם שוקולד לבן, מניחים את השכבה השלישית ומצפים בקרם השלישי מעל ובצדדים.
- מניחים ניילון צמיד על העוגה ומאחסנים במקרר ל-4-3 שעות.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת חצילים [meital.mushka] - גם כשר לפסח, באדיבות חלי ממן- מנכל קבוצת חלי גרופ - תמיכה והרזיה
- עוגת גוגלהוף [אבי מ.] - עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה.
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- חלה [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.