פלאפל אגוזים

8 מנות

ציון גולשים:
2
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 350 גר' אגוזי מלך
- 1/8 כפית מלח
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית כורכום
- 3 גבעולי כוסברה
- 4 גבעולי פטרוזיליה
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח פלפל
- כוס שמן לטיגון
- ריבת תפוזים עם חתיכות פרי
דרך הכנה
- מכניסים למעבד המזון את כל המרכיבים וטוחנים עד ליצרת תערובת חלקה.
- מחממים את השמן בסיר עמוק יוצרים בעזרת כפית כדורים מהתערובת ומטגנים עד הזהבה בשמן.
- סופגים את כדורי הפלאפל מהשמן ומגלגים אותם בריבה.
הערות
ניתן גם לאפות את הכדורים ואז אופים בחום של 180 מעלות עד שהם משחימים.
ניתן לוותר על הריבה ולאכול את זה כך.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי