רגו שפונדרה ופטריות על מצע פירה תפוחי אדמה
הרבה יותר קל ממה שאולי נראה וטעים טעים...
6 מנות
בישול
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
חלק ראשון - ניתן להכין יום-יומיים מראש:
לחלק השני:
- 2.5 ק"ג שפונדרה חתוכים לנתחים - ראו הערה למטה
- 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לרבעים
- 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לחצאים
- 8 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים
- 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
- 5-6 עלי דפנה
- 1 כף שטוחה גרגירי פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 1 בקבוק יין קברנה סוביניון משובח - ראו הערה למטה
- 1/3 כוס שמן זית
- מעט קמח
- מים רותחים
- סיר גדול
לחלק השני:
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
- 2 סלסלות פטריות יער חתוכות לחצאים
- 5 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
- 5-6 ענפי קורנית טרייה
- 1/2 ליטר מנוזלי הבישול
- פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
דרך הכנה
חלק ראשון:
- מקמחים קלות את נתחי השפונדרה ומטגנים בסיר הגדול עם שמן הזית, עד שמשחימים היטב מכל הצדדים. אם אין מקום להכל ביחד אז חלק חלק, ואז מחזירים הנתחים לסיר.
- מוסיפים את כל הירקות, התבלינים והיין, ומוסיפים מים רותחים, שיכסו את נתחי הבשר עד כ-4-5 ס"מ מעליהם.
- מרתיחים, מורידים האש לקטנה שגורמת לביעבוע קל, ומבשלים עם מכסה שלוש שעות.
- מקררים היטב.
חלק שני: יכול להיות למחרת ביום הסעודה
- מסננים הבשר והירקות מנוזלי הבישול ואת ירקות הבישול זורקים. שומרים את נוזלי הבישול!!! ראו הערה למטה.
- מפרידים את הבשר מהעצמות והשומן, ומפרקים הבשר לסיבים סיבים. את השומן והעצמות זורקים.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הפטריות, ענפי הקורנית והגזר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הבשר לסיר ו-1/2 ליטר מנוזלי הבישול.
- מרתיחים, מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח ומבשלים כשעה עד להתרככות הירקות.
- מגישים על מצע פירה או אורז.
- חום תנור:
הערות
1). יש לבקש מהקצב נתחי שפונדרה עם כמה שפחות שומן עליהם ושיחתוך לנתחים באורך של 10-15 ס"מ.
2) יין לבישול הוא כמו יין לשתייה - חייב להיות טוב. לא חובה יין יקר.
3) את יתרת נוזלי הבישול ניתן לצמצם במחבת עד לכ-1/10 מנפחם המקורי, ואז לחלק לקוביות קרח ולהקפיא. זה ציר בשר משובח, שניתן לתבל בו אורז או כל תבשיל אחר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- מאלבי [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים [tommf] - קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג
- נקניקיות מצופות [אבי מ.] - נקניקיות על מקל מצופות בבצק תירס.
- בלינצ'ס מתוק [אורן בר] - במילוי קצפת ברוטב שוקולד
- עוגת שוקולד שמנת חמוצה [אבי מ.] - השמנת החמוצה מעניקה לעוגה רכות וטעם נפלא.
- סלט תפוחי עץ וכרוב [אבי מ.] -
- לחם גרוזיני Shotis [אבי מ.] -