Pesto
תפריט
ו', 08 נוב 2024, 00:31
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רגו שפונדרה ופטריות על מצע פירה תפוחי אדמה

הרבה יותר קל ממה שאולי נראה וטעים טעים...    

מאת: tommf ::: צפיות: 8215   

רגו שפונדרה ופטריות על מצע פירה תפוחי אדמה
6 מנות
בישול
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
חלק ראשון - ניתן להכין יום-יומיים מראש:

  • 2.5 ק"ג שפונדרה חתוכים לנתחים - ראו הערה למטה
  • 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לרבעים
  • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לחצאים
  • 8 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים
  • 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 5-6 עלי דפנה
  • 1 כף שטוחה גרגירי פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 1 בקבוק יין קברנה סוביניון משובח - ראו הערה למטה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מעט קמח
  • מים רותחים
  • סיר גדול

לחלק השני:
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 2 סלסלות פטריות יער חתוכות לחצאים
  • 5 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
  • 5-6 ענפי קורנית טרייה
  • 1/2 ליטר מנוזלי הבישול
  • פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
דרך הכנה
חלק ראשון:

  1. מקמחים קלות את נתחי השפונדרה ומטגנים בסיר הגדול עם שמן הזית, עד שמשחימים היטב מכל הצדדים. אם אין מקום להכל ביחד אז חלק חלק, ואז מחזירים הנתחים לסיר.
  2. מוסיפים את כל הירקות, התבלינים והיין, ומוסיפים מים רותחים, שיכסו את נתחי הבשר עד כ-4-5 ס"מ מעליהם.
  3. מרתיחים, מורידים האש לקטנה שגורמת לביעבוע קל, ומבשלים עם מכסה שלוש שעות.
  4. מקררים היטב.
חלק שני: יכול להיות למחרת ביום הסעודה
  1. מסננים הבשר והירקות מנוזלי הבישול ואת ירקות הבישול זורקים. שומרים את נוזלי הבישול!!! ראו הערה למטה.
  2. מפרידים את הבשר מהעצמות והשומן, ומפרקים הבשר לסיבים סיבים. את השומן והעצמות זורקים.
  3. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. 
  4. מוסיפים את השום, הפטריות, ענפי הקורנית והגזר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
  5. מוסיפים את הבשר לסיר ו-1/2 ליטר מנוזלי הבישול.
  6. מרתיחים, מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח ומבשלים כשעה עד להתרככות הירקות.
  7. מגישים על מצע פירה או אורז.
  8. חום תנור:
הערות
1). יש לבקש מהקצב נתחי שפונדרה עם כמה שפחות שומן עליהם ושיחתוך לנתחים באורך של 10-15 ס"מ. 2) יין לבישול הוא כמו יין לשתייה - חייב להיות טוב. לא חובה יין יקר. 3) את יתרת נוזלי הבישול ניתן לצמצם במחבת עד לכ-1/10 מנפחם המקורי, ואז לחלק לקוביות קרח ולהקפיא. זה ציר בשר משובח, שניתן לתבל בו אורז או כל תבשיל אחר.
אין תגובות עדיין
רגו שפונדרה ופטריות על מצע פירה תפוחי אדמה By , 2014-04-05T21:42:23+03:00 רגו שפונדרה ופטריות על מצע פירה תפוחי אדמה הרבה יותר קל ממה שאולי נראה וטעים טעים... Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - חלק ראשון - ניתן להכין יום-יומיים מראש: 2.5 ק"ג שפונדרה חתוכים לנתחים - ראו הערה למטה 2 בצלי... Instructions: חלק ראשון: מקמחים קלות את נתחי השפונדרה ומטגנים בסיר הגדול עם שמן הזית, עד שמשחימים היטב מכל הצדדים. אם אין מקום להכל ביחד אז חלק חלק, ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר