רגו שפונדרה ופטריות על מצע פירה תפוחי אדמה
הרבה יותר קל ממה שאולי נראה וטעים טעים...

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
חלק ראשון - ניתן להכין יום-יומיים מראש:
לחלק השני:
- 2.5 ק"ג שפונדרה חתוכים לנתחים - ראו הערה למטה
- 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לרבעים
- 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לחצאים
- 8 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים
- 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
- 5-6 עלי דפנה
- 1 כף שטוחה גרגירי פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 1 בקבוק יין קברנה סוביניון משובח - ראו הערה למטה
- 1/3 כוס שמן זית
- מעט קמח
- מים רותחים
- סיר גדול
לחלק השני:
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
- 2 סלסלות פטריות יער חתוכות לחצאים
- 5 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
- 5-6 ענפי קורנית טרייה
- 1/2 ליטר מנוזלי הבישול
- פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
דרך הכנה
חלק ראשון:
- מקמחים קלות את נתחי השפונדרה ומטגנים בסיר הגדול עם שמן הזית, עד שמשחימים היטב מכל הצדדים. אם אין מקום להכל ביחד אז חלק חלק, ואז מחזירים הנתחים לסיר.
- מוסיפים את כל הירקות, התבלינים והיין, ומוסיפים מים רותחים, שיכסו את נתחי הבשר עד כ-4-5 ס"מ מעליהם.
- מרתיחים, מורידים האש לקטנה שגורמת לביעבוע קל, ומבשלים עם מכסה שלוש שעות.
- מקררים היטב.
חלק שני: יכול להיות למחרת ביום הסעודה
- מסננים הבשר והירקות מנוזלי הבישול ואת ירקות הבישול זורקים. שומרים את נוזלי הבישול!!! ראו הערה למטה.
- מפרידים את הבשר מהעצמות והשומן, ומפרקים הבשר לסיבים סיבים. את השומן והעצמות זורקים.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הפטריות, ענפי הקורנית והגזר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הבשר לסיר ו-1/2 ליטר מנוזלי הבישול.
- מרתיחים, מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח ומבשלים כשעה עד להתרככות הירקות.
- מגישים על מצע פירה או אורז.
- חום תנור:
הערות
1). יש לבקש מהקצב נתחי שפונדרה עם כמה שפחות שומן עליהם ושיחתוך לנתחים באורך של 10-15 ס"מ.
2) יין לבישול הוא כמו יין לשתייה - חייב להיות טוב. לא חובה יין יקר.
3) את יתרת נוזלי הבישול ניתן לצמצם במחבת עד לכ-1/10 מנפחם המקורי, ואז לחלק לקוביות קרח ולהקפיא. זה ציר בשר משובח, שניתן לתבל בו אורז או כל תבשיל אחר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת