לזנית תרד וגבינות
מתכון איטלקי

10 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- חבילת עלי לזניה
- 2 כפות שמן זית
- חבילת פטריות קצוצות
- בצל קצוץ
- כף שום כתוש
- חבילת תרד טרי קצוץ
- 3 קופסאות ריקוטה
- 250 גר' גבינה צהובה מגוררת
- כפית מלח
- כפית אורגנו מיובש
- כפית בזיליקום מיובש
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- ביצה
- 200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
- קופסא גדולה של 800 גר' עגבניות מרוסקות
- 100 גר' פרמזן מגורר
דרך הכנה
- משרים את עלי הלזניה בקערה עם מים רותחים.
- במחבת מטגנים עם השמן את הבצל והשום עד להזהבה מוסיפים את הפטריות והתרד עד שכל הנוזלים מצתמצמים מורידים מהאש ומצננים.
- בקערה מערבבים את הריקוטה עם המוצרלה הפרמזן וחצי מכמות הגבינה הצהובה העגבניות המרוסקות ומתבלים.
- מפרידים את הביצה ומקציפים את החלבון לקצף אוורירי.
- מוסיפים את החלמון לתערובת הפטריות והתרד ומערבבים היטב.
- מסדרים בתבנית שכבה של עלי לזניה ומורחים שכבה של תערובת הגבינות והעגבניות ומעל שכבה של תערובת הפטריות ותרד ומעל עוד שכבה של עלים . ממשיכים כך עד שנגמרות התערובות.
- מפזרים על העלי הלזניה בשכבה האחרונה את יתרת הגבינה הצהובה המגוררת ומכסים בנייר כסף.
- מכניסים לתנור לאפיה בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה ולאחר מכן מורידים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי