עוגת קונקורד

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
למרנג:
8 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
200 גר' אבקת סוכר
50 גר' קקאו
1/4 כפית קרם טרטר
לקרם שוקולד:
5 מיכלי שמנת מתוקה(1/4 1 ליטר)
600 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
8 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
200 גר' אבקת סוכר
50 גר' קקאו
1/4 כפית קרם טרטר
לקרם שוקולד:
5 מיכלי שמנת מתוקה(1/4 1 ליטר)
600 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
דרך הכנה
- הכנת המרנג:
מוודאים שכל הכלים להקצפה (קערה ומקצפים) נקיים מכל שאריות שומן, מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר במהירות בינונית עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים את הסוכר
תוך כדי הקצפה מהירה במנות עד להבלעת כל כמות הסוכר, הקצף צריך להיות קשה ומבריק. מפסיקים את ההקצפה. - מנפים על הקצף את אבקת הסוכר עם הקקאו ומקפלים בעדינות עד להבלעת כל הכמות וקבלת קציפה אחידה.
- מסמנים על נייר אפיה שני עיגולים בקוטר 26 ס"מ, מזלפים את הקצף בשקית זילוף עם צנטר עגול מס' 7 בתנועה סיבובית עד למילוי כל שטח העיגולים.
- מזלפים על נייר אפיה אחר פסים לאורך התבנית המשמשים לקישוט.
- אופים את כל התבניות יחד בתנור טורבו בחום של 100 מעלות כ-6 שעות עד שהמרנג מתקשה. באם אין תנור טורבו אופים כל תבנית בנפרד. (ניתן לאפות את המרנג באפיה איטית במשך כל הלילה בחום נמוך מאד). כדאי להכניס כף עץ בין דלת התנור לתנור בכדי לאפשר לאדים לצאת חוצה.
- להכנת הקרם:
מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לרתיחה, מסירים להלהבה ומוסיפים את השוקולד ובוחשים עד להמסה מושלמת. - מצננים ומכניסים למקרר ל-12 שעות, מוציאים מהמקרר ומכניסים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח.
- מניחים עיגול מרנג על צלחת הגשה ומצפים בשכבת של 1/3 מכמות הקרם מוקצף, מיישרים, מניחים שכבת מרנג שניה ושוב מורחים 1/3 מהקרם. מצפים את העוגה בצדדים ולמעלה בשכבת קרם הנותרת.
- שוברים את פסי המרנג ליחדות של 4 ס"מ ונועצים על הצדדים ועל החלק העליון של העוגה בצורה דקורטיבית, מכניסים למקרר.
- ניתן להקפיא את העוגה ולהפשירה כשעה וחצי לפני ההגשה.
הערות
יש להשתדל לצרוך את העוגה בתוך יומיים מקסימום.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- סלט חצילים וגמבה [אם הנסיכות] -
- רוגלאך מבצק שמרים קר [אבי מ.] - רוגלאך רכים ועשירים.
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- פטוצ'יני ברוטב פטריות בשמנת מוקרם [מירי 1] - איטריות ברוטב פטריות
- נתחי סינטה וירקות מוקפצים ברוטב סצ'ואן [מירי 1] - רצועות בשר וירקות מוקפצים
- עוגת פאדג' שוקולד ודבש [אבי מ.] -