סופגניות איטלקיות
זיפולי

20 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 3/4 1 קמח לבן
- תפו"א גדול מבושל ומעוך (פירה)
- ביצה
- 100 גר' חמאה רכה
- 1/4 כוס סוכר
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1/4 כוס חלב חם מעט
- גרידת לימון קטן
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות לימונצ'ילו
- כפית תמצית וניל
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר
דרך הכנה
- בקערה מערבבים את החלב והשמרים ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הפירה, ביצה, סוכר, חמאה, גרידת הלימון, לימונצ'ילו, תמצית הוניל והמלח.
- מוסיפים את תערובת השמרים לתערובת הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק (בשלב זה הוא דביק) לשים אותו על משטח מקומח קלות עד שהוא לא דביק יותר.
- ברגע שהבצק מוכן מרדדים אותו בתבנית אפיה מפזרים מעט קמח ומכסים במגבת ומניחים בצד לפחות לשעה.
- יוצרים שוב כדור מהבצק ומדדים שוב חותכים את הבצק לחתיכות קטנות ומרדדים אותן לנחשים ואז יוצרים מעגל. מניחים שוב בתבנית האפיה ומכסים אותם במגבת לפחות לשעה.
- מחממים בסיר שמן ומטגנים כל סופגניה בכל צד עד שהם נעשים חומים.
- מפזרים אבקת סוכר על הסופגניות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רולדת עוף במילוי פטריות חורש [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון צרפתי על מצע ירקות רטטוי
- עוגת שוקולד רכה [אבי מ.] -
- חלות [SARIT] - חלות ולחמניות
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- עוגיות לשונות חתול [אבי מ.] - עוגיות דקות ועדינות
- קיש תרד ועגבניות מיובשות [אבי מ.] - קיש ללא תחתית בצק