עוגת מוס לימון

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
7
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 שקית ג'לטין (14 גר')
1/2 כוס מים
2 כפות ליקר תפוזים
4 ביצים מופרדות
1/4 כפית מלח
1 קופסה מיץ לימון קפוא, מופשר (פריגת)
1/2 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
1 שכבה עוגת ספוג
ליקר תפוזים
1/2 כוס מים
2 כפות ליקר תפוזים
4 ביצים מופרדות
1/4 כפית מלח
1 קופסה מיץ לימון קפוא, מופשר (פריגת)
1/2 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
1 שכבה עוגת ספוג
ליקר תפוזים
דרך הכנה
- מרפדים תבנית 26 בשכבת עוגת בספוג ומטייבים אותה במעט ליקר.
- מרככים את הג'לטין ב-1/2 בכוס מים, מוסיפים את 2 כפות ליקר התפוזים ומעבירים לסיר כפול על אדים, מערבבים בחימום עד להמסה מוחלטת של הג'לטין.
- מוסיפים לתערובת את החלמונים עם המלח ומערבבים, מקציפים עד שהתערובת מתעבה, כ-5-3 דקות.
- מסירים מהאש ומעבירים לקערה גדולה, מצננים כ-5 דקות.
- מוסיפים את מיץ הלימון המופשר, מערבבים היטב ומניחים במקרר עד שהתערובת מגיעה לסמיכות פודינג. מערבבים מדי פעם כדי לקבל תערובת אחידה.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
- מוציאים את תערובת הלימון מהמקרר ומקציפים קלות למניעת גושים.
- מקפלים את קצף החלבונים בעדינות לתערובת ולאחר מכן את הקצפת.
- יוצקים לתבנית על תחתית הספוג.
- מכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות. מקשטים בפלחי לימון דקים מאד או בכל פרי אחר או בקצפת.
הערות
- ניתן להניח בתחתית העוגה בישקוטים טבולים במעט חלב כתחליף לשכבת הספוג.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף