Pesto
תפריט
ג', 13 מאי 2025, 13:33
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מוס לימון

   
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10215   

עוגת מוס לימון
10 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 7
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1 שקית ג'לטין (14 גר')
1/2 כוס מים
2 כפות ליקר תפוזים
4 ביצים מופרדות
1/4 כפית מלח
1 קופסה מיץ לימון קפוא, מופשר (פריגת)
1/2 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
1 שכבה עוגת ספוג
ליקר תפוזים
דרך הכנה
  1. מרפדים תבנית 26 בשכבת עוגת בספוג ומטייבים אותה במעט ליקר.
  2. מרככים את הג'לטין ב-1/2 בכוס מים, מוסיפים את 2 כפות ליקר התפוזים ומעבירים לסיר כפול על אדים, מערבבים בחימום עד להמסה מוחלטת של הג'לטין.
  3. מוסיפים לתערובת את החלמונים עם המלח ומערבבים, מקציפים עד שהתערובת מתעבה, כ-5-3 דקות.
  4. מסירים מהאש ומעבירים לקערה גדולה, מצננים כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון המופשר, מערבבים היטב ומניחים במקרר עד שהתערובת מגיעה לסמיכות פודינג. מערבבים מדי פעם כדי לקבל תערובת אחידה.
  6. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  7. בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  8. מוציאים את תערובת הלימון מהמקרר ומקציפים קלות למניעת גושים.
  9. מקפלים את קצף החלבונים בעדינות לתערובת ולאחר מכן את הקצפת.
  10. יוצקים לתבנית על תחתית הספוג.
  11. מכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות. מקשטים בפלחי לימון דקים מאד או בכל פרי אחר או בקצפת.
הערות
  • ניתן להניח בתחתית העוגה בישקוטים טבולים במעט חלב כתחליף לשכבת הספוג.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 7
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
טעם הביצים לא מורגש כי כמות מיץ הלימון גדולה, הטעם הוא של מעין בוואריה בטעם לימון.
1
אני רוצה לעשות את העוגה אבל אני מפחדת שטעמן של הביצים יהיה מורגש-איך אפשר למנוע את זה?
עוגת מוס לימון By , 2005-03-28T21:27:14+02:00 עוגת מוס לימון Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 1 שקית ג'לטין (14 גר')1/2 כוס מים2 כפות ליקר תפוזים4 ביצים מופרדות1/4 כפית מלח1 קופסה מיץ לימון קפוא, מופשר (פריגת)1/2 כוס סוכר1 כוס שמנת מתוקה1 שכבה עו... Instructions: מרפדים תבנית 26 בשכבת עוגת בספוג ומטייבים אותה במעט ליקר.מרככים את הג'לטין ב-1/2 בכוס מים, מוסיפים את 2 כפות ליקר התפוזים ומעבירים לסיר כפול על אדים, מערבבים בחימום עד להמסה מוחלטת של...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר