עוגת מוס שוקולד
עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר
10 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
החומרים לבצק:
4 ביצים
1/8 כוס קמח או קמח מצה
1/8 כוס קורנפלור
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
למילוי:
2/3 כוס חלב
14 גר' ג'לטין
200 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
1/2 כוס סוכר
1 כף קקאו טוב (רצוי "הולנדי")
1 כפית קפה נמס
1 כפית תמצית וניל טובה
2 חלמונים
2 חלבונים
1 כף סוכר
2 שמנת מתוקה
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
4 כפות ליקר תפוזים
מעט קקאו לקישוט
דרך הכנה
- מכינית את הבסיסים - מקציפי את הביצים בשלמותן עם הסוכר והמלח כ-5-7 דקות עד לקצף בהיר ותפוח.
- מערבבים את הקמחים עם הקקאו, מנפים לתוך הקצף בתנועות קפול עדינות.
- יוצקים את הבלילה לשתי תבניות 26 מרופדות בנייר אפיה ואופים בתנור חם בחום גבוה כ-8-10 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים על מגבת מטבח ומסירים את הנייר, מניחים לצינון.
- מכינים את הסירופ - מחממים את הסוכר והמים על להבה בינונית עד להמסת הסוכר, מבשלים עוד 2 דקות, מסירים מהאש, מוסיפים את הליקר ומניחים לצינון.
- להכנת המלוי: בסיר קטן מפזרים את הג'לטין על החלב. מניחים לריכוך ותפיחה ל-3 דקות, מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין, מוסיפים את הסוכר והשוקולד ובוחשים להמסה מלאה לתערובת אחידה ללא גושים.
- מוסיפים את הקקאו (מנפים מעל), הקפה הנמס והוניל, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים מעט.
- טורפים מעט את החלמונים, בוחשים מעט מנוזל תערובת השוקולד לחלמונים, מחזירים לתערובת השוקולד תוך כדי בחישה טובה בכדי למנוע גושים, מסננים את התערובת לקערה עמוקה ומקררים עד לסמיכות של פודינג דליל(ניתן לקרר מעט במקרר, לערבב מדי פעם).
- מקציפים את החלבונים עם כף סוכר לקצף יציב וגמיש אך לא קשה, מניחים בצד.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה, מקפלים 1/4 מהקצפת לתערובת, בוחשים היטב לדילול התערובת, מוסיפים עוד מחצית מהקצפת ומקפלים בעדינות ובזהירות.
- מוסיפים את הקצפת הנותרת, מניחים מעליה את קצף החלבונים, מקפלים בעדינות לתערובת עד לקבלת תערובת בגוון אחיד ללא שאריות קצף.
- מניחים שכבת עוגה בתבנית 26, מברישים את השכבה בסירופ בעזרת מברשת, מניחים רצועת שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- יוצקים את התערובת מעל התחתית ומיישרים, מניחים את שכבת העוגה השניה ולהדק מעט, מברישים שוב בסירופ (לא נעשה שימוש בכל כמות הסירופ, שומרים את היתקה במקרר לשימוש אחר).
- מעבירים את העוגה למקרר ל-10 שעות לפחות.
- משחררים את העוגה מהתבנית, מנפים מעל מעט קקאו טוב, מסירים בעדינות את השקף ופורסים.
הערות
- לפסח, להחליף את הקמח בקמח מצה דק.
- שקף רוכשים בחנויות מתמחות או בחנות לכלי כתיבה, חותכים לפסים בגובה דופן בתבנית.
- להקפיד להכין את שלב המסת הג'לטין כפי שכתוב בכדי למנוע גושים וניצול מירבי של הג'לטין.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- שעועית אפויה בתנור [אבי מ.] - שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור