מרק שורשים חורפי
כמה קל כמה טעים ובריא
8 מנות
בישול
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
- 1 שורש סלרי גדול קלוף וחתוך לקוביות
- 3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 חתיכת דלעת בינונית או דלורית בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות
- צרור קטן פטרוזיליה קצוץ דק
- 2 ליטר מרק עוף צח או 2 ליטר מים ואבקת מרק עוף לפי הטעם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית גריל עוף
- 1/4 כוס שמן זית מובחר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה - לא חובה
- סיר גדול
דרך הכנה
- מחממים את השמן בסיר הגדול ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לאדות עוד כ-4 דקות.
- מוסיפים את כל הירקות, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-10 דקות תוך כדי עירבוב מדי כמה דקות.
- מוסיפים את המרק עוף או המים. הנוזלים צריכים לכסות את הירקות בגובה של 3 ס"מ לערך מעליהם. יש להוסיף מרק/מים אם זה לא כך.
- מרתיחים הכל, מורידים האש לבינונית-קטנה ומבשלים עם מיכסה עד להתרככות כל הירקות.
- סוגרים האש וטוחנים הכל עם בלנדר יד עד לקבלת מרק חלק.
- אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מים או מרק עוף.
- מתקנים תיבול עם פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
- ניתן להוסיף את השמנת למרק מוקרם - לא חובה
- מגישים עם קרוטונים או שקדי מרק.
הערות
ללא השמנת זהו מרק בריאות טעים ונפלא.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- פלאפל [אבי מ.] -
- קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מעמול [אבי מ.] - עוגיות פריכות מתוקות במלית תמרים או אגוזים.