מרק וון טון
מרק אסייתי עם טעם של עוד
* צילום התוצאה

8 מנות
בישול
דל קלוריות

קושי: בינוני
» מרקים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לכיסונים:
- 3 כוסות קמח רגיל
- 1 ביצה (אפשר יותר לבצק קל יותר להכנה ואז פחות מים)
- קמצוץ מלח
- מים חמימים (כמות בהתאם לבצק)
- 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
- 2 כפות רוטב סויה
- 3 טיפות שמן שושמום
- כוס בצל ירוק קצוץ דק (כל הגבעול)
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 2 שיני שום קצוץ דק
- 1/2 כפית מלח
- מרק עוף בכמות מתאימה (לפי המתכון עד 8 מנות)
- 2 כפות שורש ג'ינגר חתוך לגפרורים
- חצי כוס גזר חתוך לגפרורים
- חצי כוס מקלות סלרי חתוכות לרצועות אלכסוניות
- 1 בצל בינוני/גדול חתוך לפיסות ארוכות/בינוניות
- כוס גדולה קוביות קטנות של טופו (מומלץ)
- 1 כף רוטב סויה
- 4 טיפות שמן שומשום
- 200 גרם כרוב (גוש לא מופרד, להכניס שם למרק)
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- שני ענפי שמיר שלמים
- בצל ירוק קצוץ לטבעות של כחצי ס"מ
- אפשרות לבאקצ'וי (חסה סינית) או עלי סלרי חותכים
דרך הכנה
- להכין את המרק (הרתחה ולשמור על חום נמוך עד ההגשה)
- להכין את המלית בערבוב כל החומרים. להניח מכוסה בצד
- ללוש את חומרי הבצק לכיסונים עד שנהיה חלק, מוסיפים מעט מים מדי פעם עד שמגיעים למרקם חלק. להניח חצי שעה מכוסה/סגור שלא יתייבש
- לקרוץ חלק מהבצק ולהעביר במכונה פסטה עד שיהיה דק מאוד (עד מצב 5-6 במכונת פסטה סטנדרטית) או לרדד ידנית (לא קל). חשוב שיהיה דק ככל הניתן ועדיין לא ייקרע.
- את הרצועה שנוצרה מהמכונה (או ברידוד ידני) לחתוך לריבועים, רצוי שווי צלעות
- להרטיב קלות את שולי הריבועים, להניח מעט מהמילוי, לסגור מ-פינה אחת לנגדית לכדי משולש, להצמיד היטב, לכופף פנימה את החלק המעוגל ולהביא מעליו את קצוות המשולש ולהדביק ביניהן. להניח על מגש מקומח קלות.
- בסיר עם מים רותחים ומעט מלח ומעט שמן (אם לא רוצים שהכיסונים המוכנים יידבקו אחד לשני בהתקררות) מבשלים בכל פעם כמה כיסונים כ-2 דקות. מניחים בצד את המוכנים בכלי סגור/מכוסה. לחילופין ניתן לזרוק אותם למרק כשהוא רותח לכמה דקות ואז להגיש.
- לפני הגשה ניתן להסיר את השמיר. בעת הגשה אפשר להכניס את הכיסונים לחימום בתוך המרק כפי שהוסבר מעלה, או להניח כמה מהם בכל צלחת הגשה, ליצוק על זה את מרק חם מאוד, ומעל זה לפזר את הבצל הירוק ושאר ירוקים. להגיש חם.
הערות
תלוי בגודל הכיסון, יוצאים כ-50 יחידות.
ניתן להקפיא כיסונים מוכנים (לפני בישול) על מגש מקומח קלות וניילון נצמד בין השכבות. לאחר שקופא ניתן למלא בשקיות לפריזר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שחבל על הזמן [dizi] - עוגת שוקולד רטובה
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- פסטה ברוטב סלמון מעושן ושמנת [tommf] - אוי החטאים הקטנים...
- רוטב טופי קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- עוגת סולת יוונית [אבי מ.] - עוגת סולת בניחוח הדרים.