קיש כרישה וכרובית
30 דקות עד שעתיים
מרכיבים
לקלתית:
למילוי:
- 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
- 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
- 1 חלמון
למילוי:
- 3 כרישות, רק החלק הבהיר
- חמאה
- 1 פלפל ירוק פרוס דק
- 400 גרם פרחי כרובית
- 250 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 3 ביצים
- 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 100 גרם שקדים פרוסים
דרך הכנה
1. להכנת הקלתית, במעבד מזון מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה עד שמתקבלים פירורים.
2. טורפים את החלמון עם 3-2 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבד המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר.
3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
4. להכנת המילוי, פורסים את הכרישות בעובי 1 ס"מ ומאדים במעט חמאה, מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים מספר דקות.
5. מבשלים את פרחי הכרובית כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים לתערובת הכרישה, יחד עם הגבינות. שוטחים על הקלתית החצי אפויה.
6. טורפים את הביצים עם הבסיס לבישול והקרמה, מוסיפים את השום והחרדל ומתבלים. יוצקים על הירקות. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
7. מגבירים את חום התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות ואופים כחצי שעה.
2. טורפים את החלמון עם 3-2 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבד המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר.
3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
4. להכנת המילוי, פורסים את הכרישות בעובי 1 ס"מ ומאדים במעט חמאה, מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים מספר דקות.
5. מבשלים את פרחי הכרובית כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים לתערובת הכרישה, יחד עם הגבינות. שוטחים על הקלתית החצי אפויה.
6. טורפים את הביצים עם הבסיס לבישול והקרמה, מוסיפים את השום והחרדל ומתבלים. יוצקים על הירקות. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
7. מגבירים את חום התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות ואופים כחצי שעה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת פרורים וריבת חלב [הארגנטיני] - גבינה+פודינג ריבת חלב
- לחם דבש עם קמח מלא [אבי מ.] -
- בליני [אבי מ.] - פנקייק שמרים רוסי כבסיס למתאבנים
- קציפת תפוחי עץ [אבי מ.] -
- בראוניז דבש [אבי מ.] -
- טארט טאטן אגסים [אבי מ.] - עוגת אגסים בקרמל הפוכה.
- עוגה בסיסית [תמר החמודה] - מאוד קלה וטעימה!