קיש כרישה וכרובית


מרכיבים
לקלתית:
למילוי:
- 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
- 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
- 1 חלמון
למילוי:
- 3 כרישות, רק החלק הבהיר
- חמאה
- 1 פלפל ירוק פרוס דק
- 400 גרם פרחי כרובית
- 250 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 3 ביצים
- 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 100 גרם שקדים פרוסים
דרך הכנה
1. להכנת הקלתית, במעבד מזון מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה עד שמתקבלים פירורים.
2. טורפים את החלמון עם 3-2 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבד המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר.
3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
4. להכנת המילוי, פורסים את הכרישות בעובי 1 ס"מ ומאדים במעט חמאה, מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים מספר דקות.
5. מבשלים את פרחי הכרובית כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים לתערובת הכרישה, יחד עם הגבינות. שוטחים על הקלתית החצי אפויה.
6. טורפים את הביצים עם הבסיס לבישול והקרמה, מוסיפים את השום והחרדל ומתבלים. יוצקים על הירקות. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
7. מגבירים את חום התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות ואופים כחצי שעה.
2. טורפים את החלמון עם 3-2 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבד המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר.
3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
4. להכנת המילוי, פורסים את הכרישות בעובי 1 ס"מ ומאדים במעט חמאה, מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים מספר דקות.
5. מבשלים את פרחי הכרובית כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים לתערובת הכרישה, יחד עם הגבינות. שוטחים על הקלתית החצי אפויה.
6. טורפים את הביצים עם הבסיס לבישול והקרמה, מוסיפים את השום והחרדל ומתבלים. יוצקים על הירקות. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
7. מגבירים את חום התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות ואופים כחצי שעה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- אוסובוקו טלה על מצע פירה תפוחי אדמה [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון איטלקי
- קלצונה במילוי גבינות [אבי מ.] -
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- עוגיות תמרים מדהימות [hanaw67] -
- מרובעיות פאדג' אגוזים שוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מרובעיות פאדג' עסיסיות בתוספת שוקולד צ'יפס.
- מאפה קישואים [אבי מ.] -
- עוגת חול [אבי מ.] - עוגה אירופאית לקפה במרקם פרורי.