שרלוט תות-שדה

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
לעוגה:
3 ביצים מופרדות
6 כפות מים חמים
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
ריבת תות שדה
למלית:
250 גר' תותים שטופים ונקיים
1 כוס מים רותחים
1 שקית ג'לי בטעם תות
1 כוס מים קרים
1/2 1 שקיות שמנת מתוקה
1/4 כוס אבקת סוכר
3 ביצים מופרדות
6 כפות מים חמים
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה
ריבת תות שדה
למלית:
250 גר' תותים שטופים ונקיים
1 כוס מים רותחים
1 שקית ג'לי בטעם תות
1 כוס מים קרים
1/2 1 שקיות שמנת מתוקה
1/4 כוס אבקת סוכר
דרך הכנה
להקציף את החלמונים עם המים החמים להוסיף את הוניל והסוכר לקצף בהיר.
לנפות את הקמח ואבקת אפיה ולקפל לתערובת החלמונים.
להקציף את החלבונים לקצף יציב וגמיש ולקפל לתערובת החלמונים.
לשמן נייר אפיה ולשטח את התערובת בתבנית גדולה בשכבה דקה בעובי 1 ס"מ.
לאפות בחום גבוה בתנור שחומם מראש כ-15 דקות.להוציא, להפוך על מגבת מטבח לגלגל בעודה חמה לרולדה ולהסיר את הנייר, ולצנן.
למרוח את הריבה על הרולדה הפרוסה ולגלגל שנית לרולדה.
לרסק את התותים במעבד מזון למחית אחידה. להעביר דרך מסננת ללא הגרעינים.
בקערה בינונית לערבב את הג'לי והמים הרותחים עד להמסה, להוסיף את המים הקרים ולהניח לצינון עד למצב של סירופ סמיך. להוסיף את תערובת התותים.
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה להוסיף את תערובת התותים המצוננת בתנועות קיפול.
לפרוס את הרולדה לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ,להניח את הפרוסות צמודות על דפנות קערה גדולה, לצקת את המילוי ולכסות בפרוסות הנותרות.
לצנן את העוגה במקרר ל-4 שעות לפחות.
להפוך על צלחת הגשה ולהוציא את הקערה.
לנפות את הקמח ואבקת אפיה ולקפל לתערובת החלמונים.
להקציף את החלבונים לקצף יציב וגמיש ולקפל לתערובת החלמונים.
לשמן נייר אפיה ולשטח את התערובת בתבנית גדולה בשכבה דקה בעובי 1 ס"מ.
לאפות בחום גבוה בתנור שחומם מראש כ-15 דקות.להוציא, להפוך על מגבת מטבח לגלגל בעודה חמה לרולדה ולהסיר את הנייר, ולצנן.
למרוח את הריבה על הרולדה הפרוסה ולגלגל שנית לרולדה.
לרסק את התותים במעבד מזון למחית אחידה. להעביר דרך מסננת ללא הגרעינים.
בקערה בינונית לערבב את הג'לי והמים הרותחים עד להמסה, להוסיף את המים הקרים ולהניח לצינון עד למצב של סירופ סמיך. להוסיף את תערובת התותים.
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה להוסיף את תערובת התותים המצוננת בתנועות קיפול.
לפרוס את הרולדה לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ,להניח את הפרוסות צמודות על דפנות קערה גדולה, לצקת את המילוי ולכסות בפרוסות הנותרות.
לצנן את העוגה במקרר ל-4 שעות לפחות.
להפוך על צלחת הגשה ולהוציא את הקערה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- עוגיות שבלול מייפל [אבי מ.] - עוגיות בניחוח מייפל.
- דג טונה מבושל בסגנון מרוקאי [מירבעמוס] -
- פשטידת תירס (הכנה קלילה) [אורזיגל] - פשטידה של לערבב ולאפות, קלה וטעימה מאוד
- סלט פלפלים חריף [אבי מ.] -
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- עוגת גבינה חגיגית [אירנצוק] - עוגת גבינה אפויה