Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 04:27
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שטרודל דובדבנים - הונגרי

טעים חם או קר    

מאת: aliza_325 ::: צפיות: 12253   

* תמונה להמחשה
שטרודל דובדבנים - הונגרי
8 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 9
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • חבילת עלי פילו
  • ספריי שמן לאפייה
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים מסוננים מהמיץ 
  • 1 צנצנת קומפיטורת דובדבנים - ניתן להשתמש בריבת דובדבנים.
  • חבילת עוגיות חמאה מרוסקות לפירורים
  • 1 כוס אגוזי פקאן מרוסקים 
  • אבקת סוכר
  • גלידה וניל
דרך הכנה
  1. בקערה יש לערבב את הדובדבנים, הקומפיטורה (או הריבה)  הפירורים של העוגיות  והאגוזים לתערובת לא אחידה אך מאוחדת
  2. יש להניח דף עלי פילו על משטח העבודה ולרסס אותו בספריי שמן . (לדאוג שכל העלה מרוסס שמא יתייבש.
  3. לקחת דף נוסף ולהניח אותו מעל הקודם במדוייק ככל האפשר ולרסס גם אותו בספרי שמן יש לעשות כך עם 5 דפים.
  4. יש לשים כמות מתערובת הדובדבנים בקצה של עלי הפילו ולגלגל את כל העלים יחד למעיין גלילה. (שטרודל)
  5. להבריש את הגלילה בחמאה מכל הכיוונים למניעת התייבשות עלי הפילו.
  6. תערובת הדובדבנים אמורה להספיק ל-2 גלילות עד שלוש גלילות.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. עד שהגלילה מקבלת גוון לבן צהבהב. בערך 20 דקות.
  8. להוציא את השטרודל מהתנור ולהניח על רשת להתקרר. 
  9. לפני ההגשה יש לפרוס את השטרודל בעובי של 4 ס"מ לפחות  לבזוק אבקת סוכר מעל בתוספת כדור גלידה וניל.
הערות
ניתן לקשט את המנה המוגשת בסירופ שוקולד ותות שדה בעונה או מספר דובדבנים טריים או סתם עלי מנטה מעל כדור הגלידה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
שטרודל דובדבנים - הונגרי By , 2012-09-28T10:43:24+02:00 שטרודל דובדבנים - הונגרי טעים חם או קר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - חבילת עלי פילו ספריי שמן לאפייה 50 גרם חמאה מומסת צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים מסוננים מהמיץ  1 צנצנת קומפיטורת דובדבנ... Instructions: בקערה יש לערבב את הדובדבנים, הקומפיטורה (או הריבה)  הפירורים של העוגיות  והאגוזים לתערובת לא אחידה אך מאוחדת יש להניח דף עלי פילו על משטח העבודה ולרסס אותו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע