שטרודל דובדבנים - הונגרי
טעים חם או קר
* תמונה להמחשה
8 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים:
9
[2 מדרגים]
מרכיבים
- חבילת עלי פילו
- ספריי שמן לאפייה
- 50 גרם חמאה מומסת
- צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים מסוננים מהמיץ
- 1 צנצנת קומפיטורת דובדבנים - ניתן להשתמש בריבת דובדבנים.
- חבילת עוגיות חמאה מרוסקות לפירורים
- 1 כוס אגוזי פקאן מרוסקים
- אבקת סוכר
- גלידה וניל
דרך הכנה
- בקערה יש לערבב את הדובדבנים, הקומפיטורה (או הריבה) הפירורים של העוגיות והאגוזים לתערובת לא אחידה אך מאוחדת
- יש להניח דף עלי פילו על משטח העבודה ולרסס אותו בספריי שמן . (לדאוג שכל העלה מרוסס שמא יתייבש.
- לקחת דף נוסף ולהניח אותו מעל הקודם במדוייק ככל האפשר ולרסס גם אותו בספרי שמן יש לעשות כך עם 5 דפים.
- יש לשים כמות מתערובת הדובדבנים בקצה של עלי הפילו ולגלגל את כל העלים יחד למעיין גלילה. (שטרודל)
- להבריש את הגלילה בחמאה מכל הכיוונים למניעת התייבשות עלי הפילו.
- תערובת הדובדבנים אמורה להספיק ל-2 גלילות עד שלוש גלילות.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. עד שהגלילה מקבלת גוון לבן צהבהב. בערך 20 דקות.
- להוציא את השטרודל מהתנור ולהניח על רשת להתקרר.
- לפני ההגשה יש לפרוס את השטרודל בעובי של 4 ס"מ לפחות לבזוק אבקת סוכר מעל בתוספת כדור גלידה וניל.
הערות
ניתן לקשט את המנה המוגשת בסירופ שוקולד ותות שדה בעונה או מספר דובדבנים טריים או סתם עלי מנטה מעל כדור הגלידה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -