Pesto
תפריט
ש', 27 פבר 2021, 15:18
110466 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק חומוס - (יאחני) עשיר וסמיך

(המרק של סבתא ריבקה)    

מאת: aliza_325 ::: צפיות: 3954   

מרק חומוס - (יאחני) עשיר וסמיך
6 מנות
שעתיים ויותר
 
מרכיבים
  • חצי קילו חומוס שטוף שהושרה במים לילה שלם
  • 1 עוף טרי
  • 6 תפוחי אדמה קלופים
  • חצי קילו בשר שריר פרוס לפרוסות של 4 ס"מ
  • אבקת פלפל שחור (כפית)
  • כפית  כורכום 
  • 2 כפות מלח 
  • ליטר
 המתכון המתואר הוא לבישול בסיר לחץ!!!
דרך הכנה
  1. לבשל את החומוס הבשר והמים כחצי שעה.
  2. להוסיף לסיר את העוף ולבשל יחד עם החומוס והבשר כחצי שעה נוספת.
  3. להוציא את הבשר והעוף מהסיר ולהשאיר את החומוס והמים.
  4. להוסיף לחומוס והמים את תפוחי האדמה ולבשל כעשרים דקות בערך.
  5. להוציא את תפוחי האדמה ובערך שליש מהחומוס המבושל.
  6. את שאר החומוס שנישאר בסיר ביחד עם המיים (המרק) יש לטחון או למעוך כדי לקבל מרק סמיך.
  7. להוסיף את התבלינים: כורכום, מלח והפלפל השחור.
  8. להוסיף לתוך הסיר את כל המרכיבים שהוצאנו: העוף הבשר תפוחי האדמה והחומוס הלא טחון

הערות
נהוג להגיש מרק זה בתוספת עלי ראשד טריים ובצל פרוס גס חלה טרייה אותה אותה תובלים במרק
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
מרק חומוס - (יאחני) עשיר וסמיך By , 2012-09-25T06:42:23+02:00 מרק חומוס - (יאחני) עשיר וסמיך (המרק של סבתא ריבקה) Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 6 Tags: none Ingredients: - חצי קילו חומוס שטוף שהושרה במים לילה שלם 1 עוף טרי 6 תפוחי אדמה קלופים חצי קילו בשר שריר פרוס לפרוסות של 4 ס"מ אבקת פלפל... Instructions: לבשל את החומוס הבשר והמים כחצי שעה. להוסיף לסיר את העוף ולבשל יחד עם החומוס והבשר כחצי שעה נוספת. להוציא את הבשר והעוף מהסיר ולהשאיר את החומוס והמים....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר