קרפלך
המאכל האופיני לראש השנה וארוחה מפסקת ביום כיפור.


לבצק:
- 1/2 1 כוס קמח
- קורט מלח
- 1 ביצה
- 1/8 כוס מים
מלית: בהמשך...
טורפים את הביצה עם המלח והקמח, מוסיפים את המים מעט בכל פעם תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
מכסים ומניחים כחצי שעה למנוחה, מרדדים על גבי משטח מקומח מעט לעלה דק, חותכים לריבועים, מניחים כפית מילוי במרכז כל ריבוע, סוגרים בקיפול ולחיצה לצורת משולש, מחברים בלחיצה את שני קצוות המשולש.
מחממים מים בסיר עד לרתיחה, מוסיפים למים מעט מלח ומביאים לרתיחה שנית, מבשלים את הקרפלך, בכל פעם מספר יחידות במים הרותחים עד שהם צפים על פני המים ועוד 2 דקות
נוספות, מוציאים בכף מחוררת.
קרפלך (בשר) מוגשים כתוספת למרק(עוף) או מטוגנים עם בצל או כמות שהם.
למילוי בשר:
- 200 גר' בשר בקר או עוף מבושל
- 1 בצל קצוץ
- מלח ופלפל
- מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, טוחנים את הבשר עם הבצל המטוגן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
למלוי תפוחי אדמה:
- 6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
- 1 בצל קצוץ
- מלח ופלפל
- 1 ביצה
קולפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית, מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, מוסיפים למחית עם מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
למילוי גבינה:
- 250 גר' גבינה כחושה
- 50 גר' גבינה בולגרית
- 1 ביצה
- מלח ופלפל
- מערבבים את כל החומרים בקערה. מועכים את הגבינה הבולגרית לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת