מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים
קינוחים לראש השנה- המתכונים של ריצ'
12 מנות
30 דקות ופחות
מרכיבים
- 2 כוסות קמח (300 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 125 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס דבש (200 גרם)
- 3 כפות מים רותחים
- 1 מיכל קצפת ריצ' (212 מ"ל)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (75 גרם)
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 4 תפוחי גרני סמית
- 2 כפות סוכר חום
- 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
דרך הכנה
- מערבבים את הקמח עם האבקות.
- בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הדבש שדולל במים הרותחים. מוסיפים את הקצפת והביצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים וקליפת הלימון.
- משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.
- להכנת התפוחים: בעזרת תפוחן מרחיקים את מרכז התפוח ופורסים לעיגולים בעובי 5 מ"מ, שוטחים במחבת רחבה. מפזרים על התפוחים את הסוכר החום, יוצקים מעל את הקצפת. מבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד שהתפוחים זהובים והקצפת נספגה בהם. מגישים ליד המאפינס.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג