פשטידת הפטריות של אמא שלי
מאוד קלה להכנה ומדהימה בטעמים ובניחוחות
6 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 חבילת בצק פילס או בצק עלים בטמפרטורת החדר
- 2 חבילות פטריות: אחת שמפניון ואחת פטריות יער חתוכות לפרוסות
- 2 בצלים בינוניים-גדולים חתוכים דק
- 1 בצל ירוק שלם חתוך לפרוסות
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 100 גרם פרמז'אן מגורדת
- 50 גרם חמאה מלוחה + 4 כפות שמן זית
- 1 מיכל שמנת רגילה
- 3/4 כוס חלב
- 3 ביצים
- 1.5 כפות טובות קמח לבן
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 1 כף שטוחה חרדל משובח
- 1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף - לא חובה. אפשר פרווה לשומרי כשרות
דרך הכנה
- ממיסים את החמאה עם שמן הזית במחבת על אש בינונית ומוסיפים את הבצל לאידוי עד שקוף.
- מוסיפים את פרוסות הפטריות, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות, עד שכל הפטריות נירטבות. מכבים האש ומקררים קלות.
- מערבבים היטב בקערת עבודה את כל חומרי הבלילה ללא הבצל הירוק והגבינות, עד קבלת בלילה חלקה..
- שמים כף שמן זית בתבנית ומורחים אותה היטב כולל על הדפנות.
- חותכים עיגול שהיקפו גדול ב-5 ס"מ מהיקף התבנית. עם רוחב הבצק לא גדול מספיק, אז חותכים עיגול פנימי ועוד רצועות בעובי 5 ס"מ.
- מכניסים את עיגול הבצק לתבנית ומהדקים היטב כולל שוליים בגובה 5 ס"מ. עם הבצק היה ברוחב קטן מדי, מסדרים רצועות מסביב שיהיו שוליים בגובה 5 ס"מ.
- מפזרים שיכבה ראשונה לא עבה של מוצרלה ומעליה מעט פרמז'אן.
- שופכים מעל את הבצל והפטריות.
- מפזרים מעל שיכבה שנייה של מוצרלה ופרמז'אן ואת הבצל הירוק.
- שופכים מעל הכל את הבלילה עד לגובה הבצק.
- מפזרים מעל מעט פלפל שחור גרוס טרי.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה של החלק העליון של הפשטידה.
הערות
הפשטידה נהדרת עם סלט ירקות קצוץ דק, עם פלחי עגבניות וזייתים בשמן זית, עם יוגורט בצד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.