פשטידת הפטריות של אמא שלי
מאוד קלה להכנה ומדהימה בטעמים ובניחוחות

6 מנות
בישול ואפיה

קושי: בינוני
» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 חבילת בצק פילס או בצק עלים בטמפרטורת החדר
- 2 חבילות פטריות: אחת שמפניון ואחת פטריות יער חתוכות לפרוסות
- 2 בצלים בינוניים-גדולים חתוכים דק
- 1 בצל ירוק שלם חתוך לפרוסות
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 100 גרם פרמז'אן מגורדת
- 50 גרם חמאה מלוחה + 4 כפות שמן זית
- 1 מיכל שמנת רגילה
- 3/4 כוס חלב
- 3 ביצים
- 1.5 כפות טובות קמח לבן
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 1 כף שטוחה חרדל משובח
- 1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף - לא חובה. אפשר פרווה לשומרי כשרות
דרך הכנה
- ממיסים את החמאה עם שמן הזית במחבת על אש בינונית ומוסיפים את הבצל לאידוי עד שקוף.
- מוסיפים את פרוסות הפטריות, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות, עד שכל הפטריות נירטבות. מכבים האש ומקררים קלות.
- מערבבים היטב בקערת עבודה את כל חומרי הבלילה ללא הבצל הירוק והגבינות, עד קבלת בלילה חלקה..
- שמים כף שמן זית בתבנית ומורחים אותה היטב כולל על הדפנות.
- חותכים עיגול שהיקפו גדול ב-5 ס"מ מהיקף התבנית. עם רוחב הבצק לא גדול מספיק, אז חותכים עיגול פנימי ועוד רצועות בעובי 5 ס"מ.
- מכניסים את עיגול הבצק לתבנית ומהדקים היטב כולל שוליים בגובה 5 ס"מ. עם הבצק היה ברוחב קטן מדי, מסדרים רצועות מסביב שיהיו שוליים בגובה 5 ס"מ.
- מפזרים שיכבה ראשונה לא עבה של מוצרלה ומעליה מעט פרמז'אן.
- שופכים מעל את הבצל והפטריות.
- מפזרים מעל שיכבה שנייה של מוצרלה ופרמז'אן ואת הבצל הירוק.
- שופכים מעל הכל את הבלילה עד לגובה הבצק.
- מפזרים מעל מעט פלפל שחור גרוס טרי.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה של החלק העליון של הפשטידה.
הערות
הפשטידה נהדרת עם סלט ירקות קצוץ דק, עם פלחי עגבניות וזייתים בשמן זית, עם יוגורט בצד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -